Ζήστε τα αγωνιστικά των 80s! [video]

Ζήστε τα αγωνιστικά των 80s! [video]

Τα αγαπημένα αυτοκίνητα των παιδικών σας χρόνων, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και αγωνίζονται – και μάλιστα με τους ίδιους θρύλους στο τιμόνι!

Ξέρουμε το Goodwood από το περίφημο Goodwood Festival of Speed, την παγκόσμιας φήμης εκδήλωση που γίνεται κάθε Ιούνιο στο κτήμα του ομώνυμου πύργου της Αγγλίας – και στην οποία κάθε αυτοκινητόφιλος πρέπει να πάει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Πέρα όμως από τον πύργο του Goodwood και τη φημισμένη ανάβαση στο κτήμα του, υπάρχει και η ιστορική πίστα Goodwood Circuit των 3,8 km, όπου επίσης γίνονται αγώνες κλασικών αυτοκινήτων από το 1998, κατά το τριήμερο φεστιβάλ Goodwood Revival κάθε Σεπτέμβρη, αλλά και σε τακτικές συγκεντρώσεις των μελών της λέσχης, τα λεγόμενα Goodwood Members’ Meetings.

Οι εκδηλώσεις αυτές φημίζονται για τους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων που γίνονται εκεί, αλλά μην πάει ο νους σας μόνο στα γνωστά αυτοκίνητα από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Γίνονται αγώνες και με αγωνιστικά της δεκαετίας του 1980, αυτά που οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται από τα παιδικά ή τα νεανικά τους χρόνια.

Και όταν μιλάμε για αγώνες, εννοούμε πραγματικούς αγώνες, με μάχες στο όριο και πρωταγωνιστές τους ίδιους θρυλικούς οδηγούς που αγωνίζονταν πριν από 30+ χρόνια. Το Gerry Marshall Trophy, όπως λέγεται, γίνεται για να τιμήσει τη μνήμη του θρυλικού Gerry Marshall (φωτ. κάτω σε τυπική πόζα), που είχε πάρει πάνω από 600 νίκες, πρωταγωνιστώντας επί 50 χρόνια με ό,τι αυτοκίνητο είχε οδηγήσει και πέθανε από καρδιά στα 63 του, δοκιμάζοντας στην πίστα ένα αμερικάνικο αγωνιστικό Camaro του IROC.

Πέρα από τις Camaro της εποχής, στον πρόσφατο αγώνα πήραν μέρος επίσης κλασικά Ford Capri, Rover SD1, Triumph Dolomite Sprint, Ford Escort, BMW 5, Mazda RX-7, Mini 1275GT και άλλα, πολλά από τα οποία τα οδηγούσαν οι οδηγοί που πρωταγωνιστούσαν τη δεκαετία του 1980, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube