Toyota FJ40 Land Cruiser του 1972 «αποκατεστημένο» με μεγάλη μαστοριά

Toyota FJ40 Land Cruiser του 1972 «αποκατεστημένο» με μεγάλη μαστοριά

Η σωστή λέξη δεν είναι «αποκατάσταση», καθώς η FJ Company προχώρησε σε ένα restomodding, διατηρώντας το κλασικό εξωτερικό ντιζάιν και υιοθετώντας μοντέρνες ανέσεις στην καμπίνα.

To restomodding όταν σέβεται την παράδοση είναι ένα τρόπος να «ταξινομήσεις» ένα κλασικό αυτοκίνητο στη σύγχρονη κυκλοφορία.   

Βέβαια για την FJ Company η συγκεκριμένη ενασχόληση με ένα Toyota FJ40 Land Cruiser αποτελεί του ουσιαστικό πεδίο τους. Με έδρα το Miami, στη Florida, είναι ΟΙ μάστορες στην τέχνη της αναβίωσης και του restomodding σε κλασικά Toyota FJ40.

Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ που ανέλαβαν, εμπνευσμένο από το «Tonka Truck», συνδυάζει τις κλασικές γραμμές του Toyota FJ40 με την αχαλίνωτη φαντασία από τον κόσμο του κάστομ hot rod. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που αξίζει να το δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Hilux Tonka: Το θέλουμε σαν τρελοί [video]

Όπως και κάθε 4x4 που μπαίνει στο «μαγαζί», έτσι και αυτό το FJ40 ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων. Στο σασί σκάλας ενσωματώθηκε το νέο αμάξωμα που σεβάστηκε απόλυτα τα κλασικά στοιχεία που περιμένεις από ένα φρέσκο, εργοστασιακό FJ, αλλά που τις συνδυάζει με κάμποσες μοντέρνες ανέσεις. Κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα Corbeau Sport με μαύρη βινίλ διακόσμηση και ηχοσύστημα «ναυτικών» προδιαγραφών για να είσαι σίγουρος πως θα ακούς τη μουσική σου κάνοντας τράιαλ υπό βροχή…

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ανακατασκευασμένος Toyota 3F-E, 6κύλινδρο μοτέρ σε σειρά, συνδυασμένο με ένα 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Η ανάρτηση φρεσκαρίστηκε με μια Old Man Emu, το τιμόνι έγινε υδραυλικό και προστέθηκαν επίσης αναβαθμισμένα φρένα. Όλα, προκειμένου να φέρουν το κλασικό off-roader στις σύγχρονες προδιαγραφές. Το περιβάλλον της καμπίνα δε, όπως λέει η FJ Company, διαμορφώθηκε έχοντας κατά νου παιδιά, σκυλιά, μπόλικα μπαγκάζια και κάμπινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τέλεια διαφήμιση για ένα κλασικό Toyota Land Cruiser [video]

Το αυτοκίνητο βάφτηκε σε ένα κάστομ μεταλλικό πορτοκαλί χρώμα που συνδυάστηκε με μαύρη βινίλ οροφή και μαύρες ζάντες. Αυτό το FJ40 πρόκειται για ένα από τα πολλά όμορφα δημιουργήματα one-off της εταιρείας που φτιάχνονται επί παραγγελία και κατά πώς δηλώνει ο ιδιοκτήτης αυτού του αυτοκινήτου για «παιδικό όνειρο».

Ακόμα κι αν είμαστε από την άλλη μεριά του ωκεανού, στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το site της FJ Company. Εκεί θα μπορέσει να διαλέξει μέσα από μια παλέτα εξωτερικών και εσωτερικών χρωμάτων, στιλ αμαξώματος και μοτέρ. Όλα με τιμή εκκίνησης τις $55.000 (51.300 ευρώ) για το μοντέλο Classic και μέχρι τις $90.000 (€83.900) για το μοντέλο Sport.

[Πηγή FJ Company]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube