Τιμή-ρεκόρ €9,1 εκατ. για τη Mercedes-Benz 540 K Roadster

Τιμή-ρεκόρ €9,1 εκατ. για τη Mercedes-Benz 540 K Roadster

Όταν η τιμή εκκίνησης ενός αυτοκινήτου σε δημοπρασία είναι στα 5 εκατομμύρια δολάρια, τότε το ρεκόρ είναι πολύ κοντά.

Αυτό ακριβώς έγινε στη φετινή δημοπρασία Arizona Biltmore, που διεξήχθη στο Φοίνιξ με μια σπανιότατη Mercedes-Benz 540 K Special Roadster του 1937.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της δημοπρασίας με τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. δολάρια (περίπου 4,6 εκατ. Ευρώ) η εν λόγω προπολεμική Mercedes είχε περάσει στην κατοχή του επόμενου ιδιοκτήτη έναντι 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων (κοντά στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ).


Εκτός του ότι αυτό το αυτοκινητιστικό κόσμημα βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, ο αριθμός πλαισίου 130894 υποδηλώνει πως πρόκειται για μία από τις πρώτες 540 Κ που κατασκευάστηκαν πριν από 79 χρόνια. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν προπαραγωγής.

Με μόλις 16.535 διανυθέντα χιλιόμετρα, πλήρες ιστορικό συντήρησης και αυθεντικά μηχανικά μέρη, η συγκεκριμένη Mercedes-Benz θεωρείται ένα από τα καλύτερα κλασικά αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Κάτω από τεράστιο καπό της με τις χρωμέ λεπτομέρειες υπάρχει ένας 8κύλινδρος εν σειρά κινητήρας 5,4 λίτρων με κομπρέσορα Roots που αποδίδει 180 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Τα φρένα είναι ταμπούρα με υδραυλική υποβοήθηση, ενώ η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και αιωρούμενους άξονες πίσω.

Ας ελπίσουμε πως η κατακόκκινη Mercedes δεν θα τοποθετηθεί στο γκαράζ κάποιου πλούσιου για άλλα 80 χρόνια αλλά ο νέος ιδιοκτήτης θα την αγαπήσει και θα τη χαρεί, όπως της αξίζει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube