Μαντέψτε ποιες είναι οι 5 πιο σπάνιες Porsche [video]

Μαντέψτε ποιες είναι οι 5 πιο σπάνιες Porsche [video]

Μιλάμε για μοντέλα «παραγωγής», και για να σας βοηθήσουμε, η πιο σπάνια απ’ όλες δεν είναι 911. Δείτε τις όλες εν δράσει.

Η Porsche έχει ξεκινήσει μια υπέροχη σειρά από videoTop 5” στο διαδίκτυο, και το πρώτο επεισόδιο δείχνει τα πιο σπάνια μοντέλα στην ιστορία της. Για μας, κάποια από τα μοντέλα στη λίστα αποτελούν έκπληξη.

Ποια νομίζετε λοιπόν ότι είναι τα μοντέλα της Porsche που κατασκευάστηκαν στους μικρότερους αριθμούς; Η Carrera GT; Η 911 GT2 RS ίσως; Πρέπει να σκεφτείτε αντισυμβατικά για να μαντέψετε και τα πέντε σε αυτή τη λίστα.

Δεν τα βρήκατε; Ας τα πάρει το ποτάμι λοιπόν:

Στο νούμερο 5 είναι η 911 (964) Turbo S του 1992, που κατασκευάστηκε σε μόνο 86 κομμάτια. Η θέση Νο.4 ανήκει στην 924 Carrera GTS, που φτιάχτηκε σε 50 μόνο αντίτυπα για αγώνες σε επίπεδο ιδιωτών. Η πρώτη 924 Carrera GTS ήταν λευκή και οι άλλες 49 σε χρώμα Indian Red.

Η τρίτη σπανιότερη Porsche στην Ιστορία είναι η 911 GT1. Μόλις 21 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στην έκδοση δρόμου, απλά για να γίνει η απαραίτητη πιστοποίηση (ομολογκασιόν) για τους αγώνες.

Στο Νο.2 έχουμε ένα μοντέλο που φτιάχτηκε σε 20 αντίτυπα: την 911 SC/RS του 1984.

Τέλος, στην πρώτη θέση έχουμε την America Roadster, μια πανάλαφρη έκδοση της πρώτης 356. Παρουσιάστηκε το 1952 και μόλις 16 κατασκευάστηκαν, αλλά αυτό το σπανιότατο αυτοκίνητο αποτέλεσε την αφετηρία για την εξέλιξη της 356 Speedster.

Δείτε τώρα το επίσημο video της Porsche που μας ξεναγεί στα 5 ιστορικά μοντέλα της:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube