Τα 14 μυστικά πρωτότυπα της Porsche στο Project: Secret!

Τα 14 μυστικά πρωτότυπα της Porsche στο Project: Secret!

Το μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη θα φιλοξενήσει στην έκθεση Project: Secret! 14 αυτοκίνητα δοκιμών της φίρμας που ελάχιστοι έχουν δει.

Η διάθεση της Porsche να φωτίσει όλες τις πλευρές του παρελθόντος της ήταν εμφανής με τη σειρά video Porsche 911 Secrets, στα οποία παρουσίαζε πρωτότυπα που παρέμειναν κρυμμένα για χρόνια. Και σύντομα μια αντίστοιχη έκθεση θα φιλοξενείται στο μουσείο της εταιρίας.

Στην έκθεση Project: Secret! θα παρουσιαστούν 14 μυστικά αυτοκίνητα της Porsche. Πρόκειται για σχεδιαστικές ασκήσεις που ποτέ δεν βρήκαν τον δρόμο προς την παραγωγή αλλά και πρωτότυπα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέλιξη των μοντέλων δρόμου της εταιρίας. Αυτοκίνητα που στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί από ελάχιστα έως καθόλου και πιθανότατα χωρίς τη συγκατάθεση της Porsche, οπότε μπορούν να χαρακτηριστούν μυστικά.

Μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα της έκθεσης Project: Secret! είναι τα εξής: η 959 C29 του 1982 από την οποία προέκυψε η 959 παραγωγής, η 989 του 1991 που μπορεί να θεωρηθεί η γιαγιά της Panamera, και η 984 του 1987 που εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο επηρέασε τη σχεδίαση της πρώτης Boxster.

Η έκθεση Project: Secret! θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 11 Ιανουαρίου του 2015,  στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη φυσικά.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube