Porsche 911 secrets: 911 SC San Remo Rally Car [video]

Porsche 911 secrets: 911 SC San Remo Rally Car [video]

Δείτε το έκτο επεισόδιο της σειράς “911 Secrets” με την 911 SC San Remo Rally Car.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε να μας παρουσιαστεί η αγωνιστική 911 SC San Remo που έτρεξε στο ομώνυμο rally το 1981, με οδηγό τον πρεσβευτή της Porsche Walter Röhrl.

Για την ιστορία, ο γερμανός οδηγός δεν κατάφερε να διακριθεί σε εκείνο τον αγώνα απέναντι στην Michele Muton με το δυνατότερο και τετρακίνητο Audi Quattro, λόγω ενός μηχανικού προβλήματος στον πίσω άξονα.

Η Porsche άρχισε την ανακατασκευή του συγκεκριμένου αγωνιστικού πριν μερικά χρόνια, αλλά το 2011 το ξαναέδωσε στο Walter Röhrl για να τρέξει στο Rally Τασμανίας. Παρά το γεγονός ότι «οδηγούσε» τον αγώνα, δεν κατάφερε να κερδίσει λόγω του ίδιου προβλήματος που είχε παρουσιαστεί στο rally του San Remo το 1981.

Η Porsche 911 SC San Remo Rally Car είναι ένα από τα σπάνια και σημαντικότερα μοντέλα του μουσείου, καθώς είναι το αγωνιστικό του Walter Röhrl, του “ήρωα” της Porsche.

Οι άλλες πέντε ιστορικές 911 που μας έχουν παρουσιαστεί με βίντεο είναι οι εξής: η 911 V8, το “μουλάρι” εξέλιξης της πρώτης Boxster, η πιο αεροδυναμική 911, η πρώτη 911 Turbo και η 911 SC Safari Rally Car.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube