Πόσα θα δίνατε για ένα τόσο σάπιο Volkswagen Transporter;

Πόσα θα δίνατε για ένα τόσο σάπιο Volkswagen Transporter;

Έχουμε δει μερικά τέλεια διατηρημένα ή αναπαλαιωμένα Transporter να αλλάζουν χέρια για απίστευτα ποσά, όμως γιατί να πάρει κανείς ένα με τόση σκουριά;

Και όμως, αυτό που από τους περισσότερους αντιμετωπίζεται ως ένα αυτοκίνητο για πέταμα, για κάποιους είναι μια ευκαιρία να δώσουν νέα πνοή ζωής σε ένα άτυχο όχημα.

Το συγκεκριμένο Volkswagen Transporter Type 2 είναι μοντέλο του 1962, και σύμφωνα με τον πωλητή του είναι ακινητοποιημένο από το 1974. Μάλλον σε κάποιο χωράφι, χωρίς καμία προστασία από τα στοιχεία της φύσης, υποθέτουμε. Η σκουριά έχει προχωρήσει αρκετά σε κάθε επιφάνεια του αμαξώματος και της καμπίνας του. Το πάτωμα έχει εξαφανιστεί εντελώς σε κάποια σημεία, και τα άλλα δείχνουν έτοιμα να πέσουν αν καθίσει πάνω τους κάτι βαρύτερο από μύγα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο έχει πρόχειρες επεκτάσεις στα φτερά, για να καλυφθούν τα φαρδιά ζαντολάστιχα που μοιάζουν να έχουν κλαπεί από κάποια Chevrolet Camaro.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πιο σάπια Jaguar E-Type που έχεις δει

Στην εποχή του, αυτό το Transporter σίγουρα ξεχώριζε. Πρόκειται για την έκδοση Deluxe Sunroof Microbus, με 23 γυάλινες επιφάνειες και μαλακή ανοιγόμενη οροφή. Κάποτε είχε καμπίνα επενδεδυμένη με μοκέτα απ’ άκρη σε άκρη, και ένα custom κρεβάτι στο πίσω μέρος. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά, όμως σύμφωνα με τον πωλητή με λίγη τύχη μπορούν να βρεθούν τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για την αναγέννησή του.

Κάποια από τα καλύτερα δείγματα του είδους έχουν πουληθεί παλιότερα προς $200.000 (€188.000). Παρότι το συγκεκριμένο Transporter δύσκολα θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα, το ότι έχει clean title (δηλαδή δεν έχει δηλωθεί ως ολικά κατεστραμμένο από κάποια ασφαλιστική), φέρει τον γνήσιο αριθμό πλαισίου και έχει τις αρχικές του πινακίδες, ίσως μπορούν να το κάνουν κερδοφόρο για όποιον ασχοληθεί μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πέντε καλύτερα «σκουριασμένα» καινούργια αυτοκίνητα

Και έχουν βρεθεί μερικοί, αφού τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν γίνει 57 προσφορές για αυτό στο ebay, με τη μεγαλύτερη να είναι $10.100 (€9.500). Καλή πώληση να ευχηθούμε, και καλό κουράγιο στον τυχερό (;) αγοραστή.

[Πηγή: Bring a trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube