Πωλείται η Ferrari F40 του Eric Clapton [video]

Πωλείται η Ferrari F40 του Eric Clapton [video]

Έχει μόνο 10.918 km στο οδόμετρο και δεν ζητούν παρά 1.070.000 ευρώ! Πρέπει όμως πρώτα να το πιάσεις…

Ο θρύλος του ροκ, Eric Clapton, έχει αδυναμία στα σούπερκαρ – και ιδίως στις Ferrari. Τέτοια αδυναμία, που έβαλε το Maranello να του φτιάξει ένα ειδικό μοντέλο βασισμένο στην 458 Italia. Ονομάστηκε SP12 EPC και του κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως το γκαράζ του Clapton φαίνεται πως δεν έχει άπειρο χώρο, οπότε αναγκάστηκε να πουλήσει ένα από τα κοσμήματά του: μια Ferrari F40 του 1991. Τώρα το αυτοκίνητο είναι ξανά προς πώληση από τον ξακουστό ντίλερ GVE London. Έχει μόλις 10.918 km στο κοντέρ και στα χαρτιά του φαίνεται ότι ήταν στην ιδιοκτησία του Clapton από το 2000 έως το 2003.

Η F40 δίνεται με τα γνήσια εργαλεία της και βιβλία συντήρησης και, όπως λέει η GVE, έχει ζήσει «μια ζωή στα πούπουλα». Ο Clapton την ξαναπούλησε στον επώνυμο συλλέκτη από τον οποίο την είχε αγοράσει και αυτός την κράτησε πάνω από μια δεκαετία τηρώντας σχολαστικά το πρόγραμμα συντήρησης.

Η F40 είναι στο κλασικό κόκκινο Rosso Corsa με βαθυκόκκινο εσωτερικό, και είναι το καταλυτικό μοντέλο από το εργοστάσιο. Για να δουλεύει σαν καινούργια, της έχουν αλλάξει τα ρεζερβουάρ βενζίνης το 2008. Συνεχίζει όμως να έχει τον δικό της κινητήρα 2.9 V8 biturbo με τα 480 άλογα και τα 58,7 kgm ροπής.

Η GVE London ζητάει 925.000 στερλίνες (1.070.000 ευρώ), ποσό που αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση και την ιστορία του αυτοκινήτου, δεν είναι υπερβολικό. Η Hagerty εκτιμά πως μια F40 σε τέτοια κατάσταση Concours” κοστίζει ανάμεσα στα 1,5 και 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, αν θέλετε μια διάσημη Ferrari και δεν σας κάνει αυτή, πωλείται και η λευκή Testarossa της τηλεοπτικής σειράς Miami Vice.

Όμως, αφού κερδίσετε το Τζόκερ, θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά, διότι η F40 που σας προτείνουμε είναι ιδιαίτερα περιποιημένη. Και ως απόδειξη, δείτε το παρακάτω video για να καταλάβετε τι σημαίνει περιποίηση.

[Πηγή: GVE London]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube