Η Jaguar φτιάχνει σήμερα έξι Lightweight E-type του 1963

Η Jaguar φτιάχνει σήμερα έξι Lightweight E-type του 1963

Από τις 18 ελαφρές E-type που είχε σκοπό να φτιάξει τότε η εταιρία κατασκευάστηκαν μόνο 12. Και οι υπόλοιπες έξι θα φτιαχτούν σήμερα!

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προγράμματα συντήρησης και ανακατασκευής ιστορικών μοντέλων τους, αλλά η Jaguar πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Θα κατασκευάσει έξι Lightweight E-type με αριθμούς πλαισίου του 1963, αφού μας τις «χρωστάει» από τότε.

Το 1963 η Jaguar είχε ετοιμάσει μια ελαφρύτερη κατά 114 kg έκδοση της E-type για αγωνιστική χρήση. Η Lightweight E-type είχε κινητήρα με αλουμινένιο μπλοκ, ενώ από το ίδιο υλικό ήταν κατασκευασμένο και το αμάξωμα. Οι λεπτομέρειες χρωμίου έλειπαν από κάθε επιφάνειά της και στην καμπίνα δεν υπήρχαν ταπετσαρίες. Η βρετανική εταιρία υπολόγιζε να φτιάξει 18 τέτοια αυτοκίνητα, όμως τελικά κατασκεύασε μόνο 12. Και σήμερα ήρθε η ώρα να τελειώσει τη δουλειά.



Οι καλύτεροι τεχνικοί της Jaguar πρόκειται να συναρμολογήσουν στο χέρι έξι Lightweight E-type με τις ακριβείς προδιαγραφές του 1963. Ακόμα και ο 6κύλινδρος των 3,8 lt θα είναι φτιαγμένος όπως τότε. Τα αυτοκίνητα πρόκειται να λάβουν τους σωστούς αριθμούς πλαισίου, οι οποίοι έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητοι αυτά τα 50 χρόνια.

Η ζήτηση για τις έξι ελαφριές E-type αναμένεται να είναι μεγάλη. Η Jaguar θα εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα αναγνωρισμένους συλλέκτες αυτοκινήτων της φίρμας που ασχολούνται με τους αγώνες ιστορικών. Και παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή, όταν εκμοντερνισμένες E-type από τρίτους κατασκευαστές όπως η Eagle κοστίζουν περισσότερα από € 600.000 μπορούμε ίσως να υποθέσουμε σε τι δυσθεώρητα ύψη θα φτάσει το κόστος μιας καινούργιας E-type από την ίδια τη Jaguar.



[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube