Η Porsche σχεδίασε νέα... ταμπούρα για την 356 [video]

Η Porsche σχεδίασε νέα... ταμπούρα για την 356 [video]

Παράλληλα με την παρουσίαση εντυπωσιακών νέων μοντέλων, η Porsche φροντίζει για τη βέλτιστη συντήρηση των παλιών.

Σύμφωνα με την Porsche, το 70% όλων των αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει από την ίδρυσή της κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους του κόσμου.

Οι ιθύνοντες της εταιρίας, αφενός δεν θέλουν να αφήσουν ξεκρέμαστους τους ιδιοκτήτες των πιο θρυλικών μοντέλων της όταν ψάχνουν για κάποιο ανταλλακτικό ή αναλώσιμο, αφετέρου δεν ρισκάρουν η όποια ανάγκη τους να ικανοποιηθεί από κάποια εταιρία aftermarket, χάνοντας ζεστό χρήμα… Έτσι, λάνσαραν το τμήμα Porsche Classic, την υπηρεσία που φροντίζει να φτιάχνει καινούργια, γνήσια εξαρτήματα για τα ιστορικά μοντέλα της φίρμας.

Αυτά παραμένουν πιστά στα αρχικά σχέδια, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η μορφή των μοντέλων-θρύλων, αλλά έχουν σύγχρονες προδιαγραφές για καλύτερη απόδοση, όπου αυτό είναι εφικτό. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα φρένα της Porsche 356. Και συγκεκριμένα των οι 356Α και 356Β που είχαν ταμπούρα σε όλους τους τροχούς, αντίθετα με τις τελευταίες 356C που είχαν δισκόφρενα. Οπότε η Porsche εξέλιξε και διαθέτει πλέον στην αγορά… νέα ταμπούρα για την 356. Για την προώθησή τους, και για τη διάδοση της ιδέας του Porsche Classic, έδωσε στη δημοσιότητα το όμορφο video που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι ανθρακονημάτινες ζάντες της Porsche κοστίζουν €15.000 [video]

Το κόστος τους βέβαια, θα ήταν παράλογο να περιμένεις κανείς να είναι χαμηλό, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα εξεζητημένο προϊόν της επίσημης Porsche, που προορίζεται για ένα ακριβό, ιστορικό μοντέλο. Στις ΗΠΑ, η τιμή φτάνει τα $2.193 για τα ταμπούρα της 356Α και τα $2.133 για εκείνα της 356Β, δηλαδή €1.800-1.900. Σημείωση: Αυτή είναι η τιμή κάθε ταμπούρου, οπότε για την πλήρη αναβάθμιση των φρένων ενός αυτοκινήτου υπολογίστε επί τέσσερα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube