Ένα μοναδικό πρωτότυπο Duesenberg του 1966 ψάχνει ιδιοκτήτη [video]

Ένα μοναδικό πρωτότυπο Duesenberg του 1966 ψάχνει ιδιοκτήτη [video]

Εάν είστε πλούσιος και λάτρης της αυτοκινήτου μπορείτε να αγοράσετε το μοναδικό πρωτότυπο Duesenberg Model D, μιας εταιρείας που είχε για σλόγκαν το «World’s finest motor car».

Το ένα και μοναδικό κόνσεπτ Duesenberg Model D του 1966 πουλιέται μέσω του Hemmings αντί 475 χιλιάδων δολαρίων.

Το πρωτότυπο που βλέπετε ντεμπουτάρισε το 1966, 29 χρόνια αφότου η Duesenberg αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή της, το 1937, όταν η αυτοκρατορία του Errett Lobban Cord κατέρρευσε.

Το αυτοκίνητο στόχευε να επαναπροσδιορίσει το επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας και λέγεται ότι είχε λάβει ήδη 50 παραγγελίες. Δυστυχώς, ο χρηματοδότης πίσω από την αναβίωση της Duesenberg απέσυρε τα κεφάλαιά του από την επιχείρηση και βάλθηκε να παρηγορεί τον εαυτό του αγοράζοντας αρκετούς ιπποδρόμους. Έτσι, το όνειρο του Augie Duesenberg να κάνει δυναμική επιστροφή διήρκεσε πολύ λίγο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μάρκες που έσβησαν: Duesenberg 1904-1937 [video]

Τελικά, φτιάχτηκε ένα και μόνο αυτοκίνητο με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Virgil Exner και κατασκευασμένο από την Carrozzeria Ghia στην Ιταλία· με μοτέρ 7.210 cc V8 και 350 άλογα. Στην καμπίνα κυριαρχούν οι επενδύσεις από κασμίρι και δέρμα, ενώ διαθέτει ό,τι στοιχείο εξοπλισμού μπορείς να φανταστείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ghia L 6.4, σπάνιο και σαγηνευτικό

Αποτελεί αξιοσημείωτο ότι το πρωτότυπο βρισκόταν στο μουσείο Auburn Cord Duesenberg για 30 χρόνια, πριν μετακινηθεί στην Bortz Auto Collection, όπου έμεινε για άλλα 15. Ως εκ τούτου, το Model D βρίσκεται σε κατάσταση εκθέματος και έχει λιγότερο από 800 km στο κοντέρ του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube