Η Citroën Traction Avant γίνεται 80 χρονών

Η Citroën Traction Avant γίνεται 80 χρονών

Η Citroen γιορτάζει τα 80χρονα της Traction Avant και κάνει μια αναδρομή στο μοντέλο που άνοιξε το δρόμο στα σύγχρονα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα.

Η Citroën Traction Avant δεν ήταν το πρώτο προσθιοκίνητο της ιστορίας, ήταν όμως αυτό που εκτέλεσε πρώτο τόσο καλά τη συνταγή δείχνοντας ότι αποτελεί μια βιώσιμη λύση. Και αυτό έγινε ακριβώς 80 χρόνια πριν από σήμερα.

Το 1934 δεν ήταν μόνο η μετάδοση της κίνησης εμπρός ασυνήθιστη επιλογή αλλά και το πλαίσιο μονοκόκ, η μελετημένη αεροδυναμική και το χαμηλό κέντρο βάρους που είχε το Citroën Traction Avant. Σήμερα που συμπληρώνονται 80 χρόνια από το λανσάρισμά του η Citroën σκοπεύει να το γιορτάσει συμμετέχοντας σε αρκετές εκδηλώσεις.



Η αρχή έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το club La Traction Universelle συμμετείχε με δύο Citroën Traction Avant 11 Familiale, μία του 1937 και μία του 1957, στην έκθεση Retromobile στο Παρίσι. Σήμερα μία Traction Avant 11BL του 1955 εκτίθεται στο My Citroën Adventure, στα Champs-Elysées. Το ίδιο αυτοκίνητο θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων το Le Mans στις 8-10 Αυγούστου για την εκδήλωση Euro Citro 2014.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube