Αυτή η Ferrari μπορεί να γίνει η ακριβότερη όλων των εποχών

Αυτή η Ferrari μπορεί να γίνει η ακριβότερη όλων των εποχών

Μια Ferrari 275 P και η τελευταία εργοστασιακή νικήτρια του Le Mans μπορεί να ξεπεράσει τα $38 εκατομμύρια.

Μεταξύ των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία, οι Ferrari κατέχουν τις εννέα από τις 12 πρώτες θέσεις. Αλλά αυτή που σας δείχνουμε μπορεί να θέσει εκ νέου το ρεκόρ του ακριβότερου.

Πρόκειται λοιπόν για μια Ferrari 275 P του 1964, η ίδια που στα χέρια των Jean Guichet και Nino Vaccarella πέτυχε την τελευταία νίκη για την εργοστασιακή ομάδα της Ferrari στις 24 Ώρες του Le Mans.

Το αυτοκίνητο, που βρίσκεται από τεχνικής άποψης πιο κοντά στη 250 LM παρά στη 275GTB, παρόλο το όνομά της, ανήκε στη θρυλική Συλλογή Bardinon. Ιδιοκτησίας του τελευταίου Pierre Bardinon, η 275 P φυλασσόταν στον πύργο της οικογένειας, που σημειωτέον έχει και ιδιόκτητη πίστα, στο Mas du Clos στην κεντρική Γαλλία, όπου «συγκατοικούσε» με άλλες σημαντικές κλασικές Ferrari –κυρίως νικήτριες του Le Mans. Αριθμός που ήταν τέτοιος, σε σημείο που ο ίδιος ο Enzo είχε πει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να φτιάξει ένα μουσείο, μιας και το έχουν κάνει οι Bardinon για εκείνον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Ένας έπαινος που δεν δόθηκε ελαφρά τη καρδία, καθώς από τα χέρια των Bardinon πέρασαν εκατοντάδες Ferrari. Κρατηθείτε! Μεταξύ άλλων, τέσσερις 250 GTO, μια 250 Testa Rossa, μπόλικες αγωνιστικές P-Series, ένα σπάνιο πρωτότυπο 268 SP και μια 335 S. Ο Bardinon και η σύζυγός του απεβίωσαν λίγα χρόνια νωρίτερα και τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να βγάλουν στο σφυρί ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής αυτής συλλογής, προκειμένου να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς της ακίνητης περιουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 10 ακριβότερες Ferrari που πέρασαν από το σφυρί

Ο οίκος Artcurial πούλησε την 335 S για $35 εκατ. στις αρχές του περασμένου χρόνου, κάνοντάς την έτσι τη δεύτερη πιο ακριβή Ferrari που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Αυτό ο ίδιος ανέλαβε να δημοπρατήσει και την 275 P στην Rétromobile που θα γίνει στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2018. Δύο χρόνια ακριβώς ύστερα από την πώληση της 335. Η πλειοδοσία είναι πολύ πιθανό να ανέβει πάνω από αυτά τα 35 εκατ. ή ακόμη και να ξεπεράσει τα 38,12 εκατομμύρια που είναι το ρεκόρ για Ferrari αλλά και δημοπρατηθέν αυτοκίνητο και το κατέχει μια 250GTO από το 2014 στη δημοπρασία του Carmel στην California από τον οίκο Bonhams.

Δυστυχώς, οι φωτογραφίες που υπάρχουν από το αυτοκίνητο είναι πολύ λίγες, αλλά φανταζόμαστε ότι ο δημοπράτης μέχρι της 9 Φεβρουαρίου που ξεκινά η Rétromobile 2018, θα ανεβάσει πλήρες σετ, οπότε θα επανέλθουμε. Στο μεταξύ, ο οίκος Artcurial έδωσε οπτικό υλικό από τα Cahier Archive και Bernard Beaumesnil, με σχέδιο και φωτογραφίες από εκκινήσεις σε αγώνες από τον κατασκευαστή.

[Πηγή Artcurial]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube