Αναβίωση της Porsche 917 με crowdfunding [video]

Αναβίωση της Porsche 917 με crowdfunding [video]

Μια ομάδα Βρετανών θέλει τα λεφτά σου για να φτιάξει ένα ακριβές αντίγραφο της Porsche 917, το οποίο μετά θα μπορείς να οδηγήσεις σε trackday.

Η συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) είναι κάτι συνηθισμένο στα προϊόντα τεχνολογίας, αλλά όχι και όταν πρόκειται για την αναβίωση ενός θρυλικού αγωνιστικού όπως η Porsche 917.

Μια ομάδα Βρετανών όμως, προφανώς φίλων των αγώνων αυτοκινήτου γενικότερα αλλά και ειδικά της Porsche 917, επιχειρεί σήμερα να μαζέψει χρήματα από κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας καινούργιας, αγωνιστικής Porsche 917 από το μηδέν. Μιας ρέπλικας, η οποία όμως δεν θα διαφέρει σε τίποτα απολύτως από τη γνήσια 917.

Η προσπάθεια ονομάστηκε Project 917, εξασφάλισε τη συνεργασία της βρετανικής αγωνιστικής ομάδας Rally Prep, και θα ολοκληρωθεί με τη βοήθεια νέων μηχανικών. Η πορεία του εγχειρήματος θα μεταδίδεται στα social media, και η ομάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους, ώστε να προκύψουν κι άλλα αντίστοιχα projects στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία η Porsche 917K του Steve McQueen

Παράλληλα θα δημιουργηθεί το 917 Drive Club, δηλαδή η λέσχη ανθρώπων που -επί πληρωμή φυσικά- θα μπορούν να οδηγούν την 917 σε διάφορες πίστες.

[Πηγή: Project 917]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube