O Sébastien Loeb «τέζα» στο Nürburgring με το C-Elysée WTCC [video]

O Sébastien Loeb «τέζα» στο Nürburgring με το C-Elysée WTCC [video]

Ο Αλσατός έχει τρέξει σχεδόν παντού. Αυτό το Σαββατοκύριακο, σειρά έχει το Nordschleife.

Είναι, με διαφορά, ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του WRC, με εννιά σερί τίτλους και ρεκόρ νικών (78), τερματισμών στο βάθρο και βαθμών. Έχει τερματίσει δεύτερος στις 24 Ώρες του Le Mans. Κατέβασε το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak κατά ενάμιση λεπτό (!) με το 208 Τ16. Έχει κερδίσει τρεις φορές το Race of Champions, έχει νικήσει τον Ken Block στον αγώνα ράλικρος X-Games. Θέλετε κι άλλα;

Από το 2014 ο Αλσατός τρέχει στο WTCC για την ομάδα της Citroën, με την οποία έγραψε ιστορία στα ράλι. Στην πρώτη του χρονιά, πήρε δύο νίκες και ανέβηκε έξι φορές στο podium για να τελειώσει το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση πίσω από τους ομόσταυλούς του Jose Maria Lopez και Yvan Muller.

Φέτος, μετά από τρεις διπλούς αγώνες έχει πάρει μία νίκη και μία pole position και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Lopez. Απομένουν βέβαια άλλοι 21 αγώνες οπότε είναι πολύ νωρίς ακόμα για προβλέψεις.

Γι’ αυτό που δεν είναι καθόλου νωρίς είναι ο επόμενος γύρος του WTCC που θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Nürburgring. Ο αγώνας δεν θα περιοριστεί στο, συγκριτικά ασφαλές, κομμάτι της πίστας αλλά θα περιλαμβάνει και το Nordschleife όπου δεν υπάρχει σχεδόν κανένα περιθώριο λάθους.

Μάλλον δεν είναι το πρώτο video από την Πράσινη Κόλαση που βλέπετε. Με τον Loeb όμως στα πηδάλια του C-Elysée WTCC των 380 ίππων να οδηγεί σε ρυθμό... Loeb, δηλαδή παντού «τέζα», είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube