Θέλετε μια Bugatti Veyron με μόλις €71.000;

Θέλετε μια Bugatti Veyron με μόλις €71.000;

Εντάξει, δεν είναι αληθινή, αλλά κάποιους θα κοροϊδέψετε και θα κάνετε και 1.000.000 ευρώ οικονομία…

Οι ρέπλικες αυτοκινήτων μπορεί να κάνουν τους σκληροπυρηνικούς αυτοκινητόφιλους να παθαίνουν εγκεφαλικό, όμως είναι και πολλοί που τις λατρεύουν.

Απόδειξη, το ότι υπάρχουν πολλά εργαστήρια ανά τον κόσμο που φτιάχνουν ψεύτικα σούπερκαρ, όπως αυτό με τις «μαϊμού» Ferrari που ανακάλυψε η αστυνομία στην Ισπανία πριν λίγο καιρό.

Εδώ που τα λέμε, έχει κάποια λογική το να μπορείς να κάνεις το κομμάτι σου σε άσχετους –ή μάλλον, άσχετες– χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία, που πιθανότατα δεν έχεις. Το ότι θα γελάνε ορισμένοι βενζινοαίματοι ελάχιστα θα σε απασχολεί, όπως θα αδιαφορείς και για τα πνευματικά δικαιώματα των αληθινών κατασκευαστών.

Τώρα, το πόσα θα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για το «μαϊμού» σούπερκαρ των ονείρων σου, είναι άλλο θέμα. Διότι, όπως λένε και οι βασικοί κανόνες της οικονομίας, όλα εξαρτώνται από τις εναλλακτικές. Αν η αληθινή εναλλακτική κάνει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, ε, τότε δεν γίνεται να πάρεις τη ρέπλικα για ένα κομμάτι ψωμί…

Παράδειγμα, αυτή η ρέπλικα της Bugatti Veyron. Είναι βασισμένη σε ένα Ford Cougar του 2002 (βλ. φωτογραφία κάτω) και, παρότι δεν θα ξεγελάσει τους διαβασμένους, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο παραχαράκτης έκανε προσεγμένη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι μεν μικρότερο σε διαστάσεις από την αληθινή Veyron, όμως της μοιάζει ακόμα και σε λεπτομέρειες, εξωτερικές (π.χ. διχρωμία) και εσωτερικές (κονσόλα).

Αν το δείτε έτσι, η τιμή που ζητάει ο μετατροπέας δεν θα σας φανεί εξωπραγματική. Την έχει για πούλημα στο eBay αντί $75.000 (€71.000). και το δικαιολογεί λέγοντας ότι του κόστισε $98.000 να τη φτιάξει.

Ξέρουμε βέβαια ότι δεν παίρνεις ποτέ πίσω όσα ξόδεψες για να βελτιώσεις το αυτοκίνητο που πουλάς, όμως εδώ πρόκειται για ειδική περίπτωση.

[Πηγή: CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube