Εργαστήριο κατασκευής «μαϊμού» Ferrari στην Ισπανία! [video]

Εργαστήριο κατασκευής «μαϊμού» Ferrari στην Ισπανία! [video]

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που έφτιαχνε και πωλούσε ψεύτικα σούπερκαρ με βάση μοντέλα των Toyota και Peugeot!

Η αστυνομία της ισπανικής πόλης Girona συνέλαβε τρία άτομα με την κατηγορία ότι έφτιαχναν πλαστές Ferrari και Lamborghini, παραβαίνοντας τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Η τοπική εφημερίδα La Voz de Galizia λέει ότι η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν ανακαλύφθηκε μια ψεύτικη Ferrari στο τουριστικό θέρετρο Benidorm. Η αστυνομία βρήκε ποιος είχε φτιάξει την πλαστή Ferrari και από εκεί οδηγήθηκε στο μυστικό εργαστήριο.

Κατά την έφοδο στο εργαστήριο βρέθηκαν 14 αυτοκίνητα, 4 από τα οποία ήταν έτοιμα προς πώληση ενώ τα υπόλοιπα ήταν ακόμη σε διάφορες φάσεις κατασκευής. Ανάμεσα στις «μαϊμούδες» που κατασχέθηκαν ήταν κάμποσες Ferrari F430 Spider, μία 430 Scuderia και μία 458 Italia.

Κατασχέθηκαν επίσης εξαρτήματα, σήματα των ιταλικών εταιρειών, καλούπια για την κατασκευή αμαξωμάτων από πολυστέρα, κοντέρ και άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Όπως συνάγεται και από το video, τα περισσότερα –αν όχι όλα– τα πλαστά σούπερκαρ ήταν βασισμένα σε μοντέλα της Toyota και της Peugeot. Οι τιμές στις οποίες πωλούνταν, μέσω διαδικτύου από ιστότοπους μεταχειρισμένων, ήταν πάνω από τα 41.000 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ισπανία. Το 2013 είχε εξαρθρωθεί άλλη μια σπείρα κατασκευής «μαϊμού» σούπερκαρ.

[Πηγή: La Voz de Galizia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube