Porsche 918 Spyder ή Nissan Patrol; [video]

Porsche 918 Spyder ή Nissan Patrol; [video]

Αλήθεια! Εσείς πού θα στοιχηματίζατε σε αυτό το drag race. Στον Πόρκι ή στο περίπτερο. Κουβάς μου μυρίζει!

Όταν το μυαλό σου πάει στους κυρίαρχους της drag strip, μια σκληροτράχηλη τζιπούρα-σιδεριά θα ήταν το τελευταίο όχημα που θα σου ερχόταν κατά νου.

Και όχι άδικα. Το Nissan Patrol σχεδιάστηκε για να τα βάζει με τους αμμόλοφους ή να κουβαλάει οικογένεια και μπαγκάζια στα κακοτράχαλα. Και σαφώς όχι για να τα βάζει με ένα από τα ταχύτερα στοκ hypercar στην drag strip.

Οι εργοστασιακές προδιαγραφές των αυτοκινήτων δίνουν και τον τόνο. Από τη μια έχουμε την Porsche 918 Spyder, ένα αεροδυναμικό hypercar που αποδίδει 887 άλογα και 130 χιλιογραμμόμετρα ροπή για να κουμαντάρουν 1.640 kg. Από την άλλη δεν χρειάζεται να πούμε γι’ άλογα, μιας κι αρκεί ότι το Patrol ζυγίζει στοκ από 2,7 έως 2,8 τόνους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Nissan GT-R MY2017 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων [video]

Προφανώς και η λέξη-κλειδί είναι «στοκ». Και το Patrol της ιστορίας μας ή μάλλον της ιστορίας του «The Grand Tour» δεν είναι. Ούτε κατά διάνοια! Κάτω από το καπό κρύβεται ένας V6 από Nissan GT-R. Που βέβαια, ούτε αυτό είναι στοκ. Μέσα από μια σειρά πανάκριβων βελτιώσεων, το μοτέρ έχει εκτοξευθεί από τα 600 στα 1.900 άλογα. Για βάλτε το με το μυαλό σας! Πάνω από χίλια άλογα σε σχέση με την Porsche 918 Spyder. Και μάλιστα με ένα παρουσιαστικό που σε αφήνει ανυποψίαστο μέχρι να δεις πως είναι σαν παπουτσωμένος γάτος με τα τετράπαχα Hoosier.

Το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε, είναι εκκωφαντικό, με την πλήρη και κυριολεκτική έννοια του όρου, καθώς αυτά τα δύο στήθηκαν για κόντρα σε δημόσιο δρόμο που έσπευσε να διαθέσει το Dubai.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube