Ο Εξορκιστής στο δυναμόμετρο [video]

Ο Εξορκιστής στο δυναμόμετρο [video]

Αρχικά τους παρεξηγήσαμε. Ανεπίτρεπτο να αγοράζεις αυτοκίνητο 1.000 ίππων και να βγάζει μόνο 972. Μετά είδαμε ότι είναι… στον τροχό.

Όταν η Hennessey ασχολείται με ένα project, το μόνο βέβαιο είναι η εξωφρενική δύναμη. Αυτή τη φορά, η δουλειά έγινε με βάση μια Chevrolet Camaro ZL1.

Ο «Εξορκιστής», όπως είναι το… όνομα του μοντέλου, είναι μια βελτιωμένη Chevrolet Camaro ZL1 1.000 ίππων. Η απάντηση στον πρωταθλητή των επιταχύνσεων Dodge Challenger SRT Demon , πριν καν παρουσιαστεί.

Για να βγάλει όλη αυτή την ισχύ, η Hennessey έχει προσαρμόσει στον V8 έναν τεράστιο μηχανικό συμπιεστή, έχει αλλάξει την εισαγωγή, έχει εξελίξει τις κεφαλές και έχει επιλέξει πιο άγριους εκκεντροφόρους. Σύμφωνα με τον Τεξανό βελτιωτή το κτήνος βγάζει 1.000 HP ή αλλιώς 1.014 PS στις 6.400 rpm και ροπή 133,5 kgm στις 4.400 rpm.

Bλέποντας σε αυτό το video τον «Εξορκιστή» στο δυναμόμετρο, να αποδίδει κάπως λιγότερο από τους ισχυρισμούς της εταιρείας, μόλις… 972 PS και 104,5 kgm αρχικά τους παρεξηγήσαμε. Μετά βέβαια θυμηθήκαμε ότι αυτή είναι μέτρηση στον τροχό. Οπότε, συνυπολογίζοντας τις απώλεις, οι ισχυρισμοί του  βελτιωτή επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω. Και σε κάθε περίπτωση ο «Εξορκιστής» ξεπερνά τα 851 PS και τα 106,5 kgm στο στρόφαλο, που ανακοινώνει το εργοστάσιο για το Dodge Demon. Κι όλα αυτά, με μόλις $117.135. Ευκαιρία, τι λέτε;

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube