Νέο Dodge Challenger SRT Demon: το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής;

Νέο Dodge Challenger SRT Demon: το πιο δυνατό αυτοκίνητο παραγωγής;

Ιδού η πρώτη επίσημη φωτογραφία του «ντράγκστερ για το δρόμο» που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στο NY Auto Show.

H Dodge μας έχει κρατήσει σε αναμονή για μήνες, δίνοντας με το σταγονόμετρο teasers για το επερχόμενο muscle-car της. Να, λοιπόν, επιτέλους η πρώτη επίσημη εικόνα του νέου Demon.

To νέο Dodge Challenger SRT Demon μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην Ιστορία, όταν παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στην Έκθεση της Νέας Υόρκης. Κι όπως βλέπετε, το δείχνει, με φαρδύτερα φτερά, πιο επιθετική αεροδυναμική κι έναν αεραγωγό στο καπό που μοιάζει έτοιμος να ρουφήξει όποιο μικρό αυτοκίνητο βρεθεί στο δρόμο του.

Πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε πόσα άλογα θα περνά στην άσφαλτο, αν και οι αντιπροσωπείες της FCA αναμένεται να το παρουσιάσουν ως ένα ντράγκστερ για το δρόμο – αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Θα είναι 90 κιλά ελαφρύτερο (χάρη στο «γδυμένο» του εσωτερικό) και θα έχει διπλάσια ελκτική πρόσφυση (και 35% μεγαλύτερη δύναμη εκτόξευσης) από το αντίστοιχο Hellcat των 716 ίππων – που δεν θα το λέγαμε αργό… Θα έχει τροχούς 18 ιντσών (με πλάτος… 12,6 ιντσών πίσω) και θα φοράει ράντιαλ για το δρόμο.

Η ανάρτηση, ο κινητήρας, η μετάδοση, η εξάτμιση και τα συστήματα τηλεματικής και launch-control (για τις εκκινήσεις) έχουν όλα ρυθμιστεί ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο ώστε να έχει τις υψηλότερες επιδόσεις σε ευθεία που θα έχουμε δει ποτέ.

Ο V8 με τον κομπρέσορα έχει προγράμματα λειτουργίας ώστε να μπορεί να δουλεύει με «νορμάλ» (για τις ΗΠΑ) αμόλυβδη 91 οκτανίων, αλλά και με αγωνιστική βενζίνη 100+ οκτανίων ώστε να μπορεί να οδηγείται μέχρι το drag-strip για να αγωνιστεί εκεί. Όλα αυτά από το εργοστάσιο. Αναμείνατε λοιπόν στο ακουστικό σας για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες.

[Πηγή: CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube