«Ντεσεβό» με V8 320 ίππων!

«Ντεσεβό» με V8 320 ίππων!

Δουλεύει, σίγουρα βάζει φωτιά στο δρόμο και θα μπορούσε να είναι δικό σας με $17.000.

Έχουμε δει κι αν έχουμε δει μετατροπές “engine swap” με αλλαγή κινητήρα, όμως η συγκεκριμένη θα πρέπει να είναι από τις πιο τρελές.

Κι αυτό, διότι η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά… 2.000%! Η αφετηρία ήταν ένα Citroen 2CV του 1967, που ο δικύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας του απέδιδε 16 PS. Τώρα, το αυτοκίνητο έχει έναν Chevrolet V8 small-block, μεγαλωμένο από τις 327 στις 360 cu.in. και βελτιωμένο ώστε να φτάνει τους 320 PS!

O μετατροπέας από το Detroit έκανε μόνος του τη δουλειά, που του πήρε πολύ καιρό. Η ποιότητα της κατασκευής δείχνει καλή, όμως ο τύπος λέει ότι αναγκάζεται να το πουλήσει αφού αποσύρεται λόγω ξαφνικού προβλήματος υγείας. Δεν είχε την ευκαιρία να χαρεί το δημιούργημά του, αλλά έχει κάνει μια δοκιμή 100 μιλίων (160 km) για να διαπιστώσει αν δουλεύουν το κινητήριο σύστημα, οι αναρτήσεις και τα φρένα – και δουλεύουν.

Η δοκιμή ήταν απαραίτητη, αφού οι μετατροπές είναι πολλές και θεμελιώδεις. Ουσιαστικά, μόνο το αμάξωμα του 2CV έχει παραμείνει. Το πλαίσιο είναι από πισωκίνητο φορτηγάκι Chevrolet S10 του 1988, το κιβώτιο είναι αυτόματο τεσσάρι 700R4 με «αργό» για τα δύσκολα, η εμπρός ανάρτηση έχει σωληνωτά πάνω ψαλίδια, η πίσω είναι ειδικά κατασκευασμένη με 4 βραχίονες και coil-overs, το τιμόνι είναι με κρεμαγέρα, και έχει τοποθετηθεί «κλουβί» ασφαλείας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δικινητήριο, εργοστασιακό Citroën 2CV Sahara

Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση Detroit Autorama το 2014, και ο δημιουργός του λέει ότι άρεσε τόσο πολύ στον θρυλικό customizer Gene Winfield, που του υπέγραψε το ταμπλό (βλ. φωτ. σε gallery)!

Γιατί ο ιδιοκτήτης του το πουλάει 17.000 δολάρια (€14.400); Διότι, όπως εξηγεί, αυτή είναι η τιμή ενός ανακαινισμένου νορμάλ 2CV εκείνης της εποχής. Και πρέπει ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει και κάποια τελευταία φινιρίσματα. Όμως προσθέτει ότι δέχεται διαπραγμάτευση στην τιμή, οπότε… ησυχάστε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξύλινο «Ντεσεβό» που κινείται κανονικά [videos]

[Πηγή: Craiglist]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube