Μια GTC4Lusso για να βγάλουν σπυριά οι execs του Maranello

Μια GTC4Lusso για να βγάλουν σπυριά οι execs του Maranello

Όπως συνέβη και με την FF πριν από αυτή, η GTC4Lusso δίχασε τους πιστούς της φίρμας. Αλλά τούτη εδώ ήταν η χαριστική βολή προς πούρους φίλους και υψηλόβαθμα στελέχη.

Άλλοι εξαίρουν την 4θέσια Ferrari για τα απίστευτα δυναμικά χαρακτηριστικά, την άνετη κύλιση και το πολυτελές εσωτερικό της, ενώ άλλοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Ferrari ποτέ δεν πρέπει να φτιάχνει αυτοκίνητα όπως η GTC4Lusso –και πού είσαι ακόμη.

Σε όποια πλευρά κι αν ανήκετε, εγώ στην πρώτη, αυτή η GTC4Lusso –η V12 όχι η φθηνιάρικη T με τον V8- είναι στην καλύτερη περίπτωση ανατρεπτική. Ταξινομημένη στα Εμιράτα και ντυμένη με μια λαμπερή μεμβράνη Magenta, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει –τι ξεχωρίζει! μάτι βγάζει!- και πιθανότατα γυρίζει τα άντερα των καρεκλοκένταυρων της Ferrari. Πάντως, προσωπικά την κάνω πολύ κέφι κι ακόμα περισσότερο το συνδυασμό της με χρυσές ζάντες της Vossen που προσφέρουν μια τέλεια θέα στις κίτρινες δαγκάνες και τα τεράστια πιστόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαφημιστικό Ferrari GTC4Lusso T με χρήση πίσω θέσεων [video]

Πέρα όμως από την ανατρεπτική εμφάνιση, να θυμίσουμε και τους τεχνολογικούς μποναμάδες της GTC4Lusso. Κάτω από το καπό, ένας ατμοσφαιρικός 6,3λιτρος V12 φροντίζει για τα 690 άλογά της. Αυτά και η ροπή των 71,1 kgm στέλνονται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός προηγμένου συστήματος τετρακίνησης. Σύστημα στο οποίο το 7άρι αυτόματο σασμάν οδηγεί τους πίσω τροχούς και ένα δεύτερο, μικρότερο κιβώτιο στέλνει ροπή στους εμπρός. Και φυσικά, η τετραδιεύθυνση είναι στάνταρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari GTC4Lusso T

Να θυμίσουμε εδώ ότι, εκτός από την GTC4Lusso V12, η Ferrari προσφέρει και την GTC4Lusso T –τη φθηνιάρικη που λέγαμε παραπάνω-  με το διτούμπινο 3.9 V8 των 610 PS, για τους οικολογικά πιο… ευαίσθητους. Η έκδοση αυτή μπορεί να μην είναι τετρακίνητη, όμως είναι ελαφρύτερη και διαθέτει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Kimi μας δείχνει πώς πρέπει να οδηγείται μια Ferrari GTC4Lusso T [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube