Lamborghini και ABT γέννησαν την Urus Scatenato

Lamborghini και ABT γέννησαν την Urus Scatenato

H ABT έβαλε το χεράκι της και σε συνεργασία με την Lamborghini δημιούργησαν την Urus Scatenato.

Η Urus, αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Lamborghini. Λίγο πριν περάσει στην υβριδική και αργότερα στην εξηλεκτρισμένη εκδοχή, η ABT Sportsline φρόντισε να της παρέχει ένα ειδικό πακέτο αναβαθμίσεων.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος, που ειδικεύεται σε μετατροπές μοντέλων του VW Group (κυρίως της Audi), κλήθηκε, όχι για πρώτη φορά να προσφέρει ένα πακέτο βελτιώσεων στο ιταλικό SUV. Αυτή τη φορά, έδωσε την πιο ακραία της εκδοχή. Την Urus Scaterato (μαινόμενη στα ιταλικά).

Ακολουθώντας τη συνηθισμένη τεχνική των μετατροπών της, η ABT προχώρησε σε ανεπαίσθητες εξωτερικές αλλαγές. Επικεντρώθηκε όμως στην αύξηση της δύναμης και της ισχύος. Η εργοστασιακή Urus Perfomante αποδίδει 666 PS, χάρη σε έναν V8 κινητήρα 4,0 lt me διπλό στροβιλοσυμπιεστή.

Η Lamborghini Scatenato θα παραχθεί σε 99 αντίτυπα, με το κόστος να ανέρχεται στις 179.000 ευρώ

Lamborghini Urus Scatenato

To πακέτο ABT Power R αναβαθμίζει το turbo και το ψυγείο, κάνοντας τον 4λιτρο V8 να αποδίδει πλέον 810 PS. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προστέθηκαν άλλα 144 PS, νούμερο που σίγουρα δεν είναι αμελητέο. Να αναφέρουμε επίσης πως ο κινητήρας προστατεύεται από ένα κάλυμμα κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ανοξείδωτο ατσάλι.

Για να βοηθήσει στη διοχέτευση της πρόσθετης ισχύος, η ABT βελτιώνει την αεροδυναμική της Urus Scatenato, μέσω μιας αεροτομής και των φτερών που ενισχύουν την επιθετική εμφάνιση της Urus. Παράλληλα, τα  χαρακτηριστικά αυτά βοηθούν και στη δημιουργία πρόσθετης κάθετης δύναμης.

Στο εξωτερικό θα συναντήσει κανείς εκτεθειμένα ανθρακονημάτινα κομμάτια, όπως τα καπάκια των καθρεφτών, οι πλαϊνές ποδιές, τα ανοίγματα του καπό αλλά και ο διαχύτης. Όλα αυτά, δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό τον αγριεμένο ή μάλλον μαινόμενο χαρακτήρα της.

Lamborghini Urus Scatenato

Εντυπωσιακές στο μάτι είναι και οι σφυρήλατες ζάντες 23”. Επιπλέον, το σύστημα εξάτμισης, εξοπλισμένο με απολήξεις από τιτάνιο 4 σωλήνων ABT, υπόσχεται να προσφέρει έναν ήχο αντάξιο της Lamborghini, αλλά και του V8 της Sctenato.

Η αναβάθμιση της Lamborghini Urus σε Scatenato μπορεί να γίνει στις Urus, Urus S και Urus Perfomante. Θα κατασκευαστούν μόλις 99 αντίτυπα, με το κόστος να ανέρχεται στις 179.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube