Honda S660 by Liberty Walk

Honda S660 by Liberty Walk

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος «ξεχειλώνει» το μικρό ιαπωνικό roadster.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του σύγχρονου ιαπωνικού αυτοκινητικού πολιτισμού είναι ο βελτιωτικός οίκος Liberty Walk και τα Kei Cars.

Η Liberty Walk δεν νοιώθει καμία ντροπή να επέμβει στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση ακόμα και των πιο εξωτικών supercar με τις απίστευτες ώρες εξέλιξης, ενώ τα Kei Cars πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να είναι προσιτά, ευέλικτα και οικονομικά στη χρήση.

Το Honda S660 όμως είναι ένα κεντρομήχανο πισωμήχανο roadster με 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 660 cc που αποδίδει 65 ίππους που με λίγη φαντασία θυμίζει μια “μικρομηχανή” NSX.

Αυτό μάλλον είχαν στο νου τους και οι άνθρωποι της Liberty Walk βλέποντας το μικρό Honda S660, με το τελικό όμως αισθητικό αποτέλεσμα να διχάζει.

Οι αλλαγές που υπέστη το μικρό roadster της Honda είναι αποκλειστικά αισθητικές, και αφορούν το extreme bodykit με την ducktail πίσω αεροτομή, την ανάρτηση χαμηλώματος, τους τεράστιους τροχούς με τα slick ελαστικά και την μεγαλύτερη απόληξη της εξάτμισης.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το συγκεκριμένο S660 είναι αποκλειστικά για βόλτα και επίδειξη, και όχι για ανάδειξη των δυναμικών του χαρακτηριστικών. Για αυτό όμως υπάρχει και ο οίκος Mugen που είχε παρουσιάσει κάποιες ιδέες του για το συγκεκριμένο μοντέλο πριν περίπου 2μιση χρόνια, που όχι μόνο μας αρέσει περισσότερο στο αισθητικό κομμάτι, αλλά είχε και 1.000άρη VTEC Turbo με 140 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube