Ford Performance: Νέο Drift Stick για το Focus RS [video]

Ford Performance: Νέο Drift Stick για το Focus RS [video]

Το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειρόφρενο έχει εξελιχθεί και σχεδιαστεί ειδικά για το 4κίνητο hot hatch της Ford.

Η Ford Performance παρουσίασε το νέο Drift Stick, το πρώτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειρόφρενο που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε για το Focus RS, με την βοήθεια του κασκαντέρ και οδηγού αγώνων Ken Block.

Το Drift Stick συνεργάζεται αποκλειστικά με το Drift Mode του νέου Ford Focus RS και δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που εξέλιξαν την συγκεκριμένη λειτουργία της τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Ford Focus RS [video]

Πρόκειται για έναν αλουμινένιο λεβιέ που βρίσκεται ανάμεσα στον επιλογέα ταχυτήτων και τον οδηγό. Συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης και το ABS, ανοίγοντας το πίσω σύστημα συμπλεκτών και εφαρμόζοντας υδραυλική πίεση στα φρένα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι τροχοί.

Πέρα όμως από τους μηχανικούς, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του έπαιξε και ο διάσημος κασκαντέρ και οδηγός αγώνων Ken Block. Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε «Είναι πολύ coul το γεγονός ότι η Ford Performance προσφέρει στους πελάτες της έναν τρόπο για να πετύχουν μεγάλες γωνίες κατά την διάρκεια ενός drift με το Focus RS. Προφανώς είναι κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα, μιας και βοήθησα στην εξέλιξή του και τώρα το βλέπω στην παραγωγή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Νέο Ford Focus RS

Η διάθεση του νέου Drift Stick θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου, κοστίζει 999 δολάρια και δεν επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση του μοντέλου.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube