Δαιμονισμένο smart κάνει… κηδείες στο dragstrip [video]

Δαιμονισμένο smart κάνει… κηδείες στο dragstrip [video]

Αυτό το smart είναι ένας πραγματικός φονιάς γιγάντων. Τους πνίγει στον μαύρο καπνό…

Αυτό το smart είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δεν θέλεις να στηθεί δίπλα στου στο dragstrip.  Φορά κινητήρα 1.9 TDI με 230 ίππους και κάνει… κηδείες.

Βάζοντας τον κινητήρα στο smart πρώτης γενιάς, το μικρότερο και ελαφρύτερο από όλα, χάρη στην ιπποδύναμη που μόλις αναφέραμε και στα 41+ κιλά ροπή, το μικρό διθέσιο άλλοτε αυτοκίνητο πόλης μετατρέπεται σε μια χρονοκάψουλα. Κάνει 0-400 m σε 13” με 170 km/h ταχύτητα εξόδου.  

Δείτε ακόμη "Ντεσεβό" με V8 320 ίππων

Δείτε ακόμη Διασταύρωση BMW Σειρά 3 με Lada

Προφανώς μαζί με το μοτέρ έχει καταργηθεί και το παμπάλαιο κιβώτιο, εκείνο το χειροκίνητο με την αυτοματοποιημένη λειτουργία συμπλέκτη που άλλαζε τις ταχύτητες το ίδιο αργά ή γρήγορα (διαλέγετε και παίρνετε) με τις επιστροφές του Βασίλη Τσιάρτα στην άμυνα. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαζόταν κάτι που να αντέχει την περισσότερη ροπή. Ενώ και μόνο το μέγεθος του νέου μοτέρ αντιλαμβανόμαστε ότι απαιτεί ανασχεδιασμό του χώρου στο πίσω μέρος, κάτω από τα καθίσματα. Με κάποιο υποπλαίσιο για την έδραση των μηχανικών μερών, την ενίσχυση της ακαμψίας και την προσαρμογή των βοηθητικών τροχών που συγκρατούν το μικρό smart από το να σηκωθεί σούζα και να γυρίσει καπάκι στην εκκίνηση.

Πηγή Youtube - Matty B727

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube