Αυτό το Honda Civic Type R έχει περισσότερα άλογα από μια Lamborghini Aventador [video]

Αυτό το Honda Civic Type R έχει περισσότερα άλογα από μια Lamborghini Aventador [video]

Δείχνει λίγο βελτιωμένο. Αλλά είναι πάρα πολύ. Τόσο ώστε να βγάζει περισσότερα άλογα κι από τον V12 της Lamborghini.

Όταν ξεκινήσεις με τη βελτίωση, ειδικά του κινητήρα, ξέρεις ότι ουσιαστικά έχεις ανοίξει ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Κι αρχίζεις να ρίχνεις χρήματα. Βάζεις όρια, σε άλογα και σε λεφτά, μόνο και μόνο για να τα ξεπερνάς. Και να βάζεις νέα. Κάπως έτσι, ο ιδιοκτήτης αυτού του Honda Civic Type R έφτασε στα… 765 άλογα. Περισσότερα ακόμη και από της Lamborghini Aventador S που δοκιμάσαμε.

Αγόρασε το αυτοκίνητο το 2011 και συναντήθηκε, για καλή (ή κακή;) του τύχη με τους ανθρώπους της TDi North, ενός βελτιωτικού οίκου στη Μ. Βρετανία. Όπως λέει στο video ο ιδιοκτήτης, άρχισε να σκαλίζει το Civic του δύο μόλις βδομάδες αφότου το αγόρασε. Και σταμάτησε, για την ώρα, στα 765 άλογα και 70,8 kgm ροπή. Και μάλλον πέτυχε τον στόχο του που ήταν να έχει το ταχύτερο Type R στο Νησί.

Για να βγάλει αυτά τα νούμερα, χρειάστηκε να ανακατασκευαστεί όλο το μοτέρ με σφυρήλατα σωθικά. Χρησιμοποιήθηκαν πιστόνια διαμέτρου 86,5 mm της Omega Pistons, μπιέλες Saenz, διπλά ελατήρια βαλβίδων 92 lb και βαλβίδες εισαγωγής της Supertech. Οι βαλβίδες εξαγωγής της Clockwise Motion έχουν επένδυση Inconel, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την προστασία από πολύ υψηλά θερμικά φορτία στην F1. Η λίστα είναι μεγάλη, και θα τη βρείτε στο video.

Αναβαθμισμένη είναι επίσης και η μετάδοση, αλλά και η εμφάνιση, η οποία είναι μάλλον συγκρατημένη για αυτό που κρύβεται από κάτω. Το εσωτερικό είναι γυμνό, με roll-cage και αγωνιστικά μπάκετ. Ο ιδιοκτήτης πάντως δεν φαίνεται να έχει χορτάσει γκάζι και έχει ήδη βάλει στόχο τα 800 άλογα.  


Πηγή Real Motion via Motor1  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube