Αυτή η Porsche 911 κρύβει ένα ένοχο μυστικό [video]

Αυτή η Porsche 911 κρύβει ένα ένοχο μυστικό [video]

Ένα πολύ… πονηρό μυστικό κρύβει αυτή η 911, τουλάχιστον όσο είναι σιωπηλή και με το κάλυμμα του μοτέρ κλειστό.

Οι Porsche 911 είναι από τα ισχυρότερα χαρτιά στην αγορά αυτοκινήτου. Οι καινούριες, λόγω τεχνολογίας είναι αρκετά ακριβές. Κυρίως οι ειδικές δυνατές εκδόσεις. Αλλά και οι κλασικές είναι απλησίαστες.

Η 996, ήπια σχεδιαστικά σε βαθμό να καταντά κάπως βαρετή, και χωρίς κάποια τεράστια τεχνολογική καινοτομία, ήταν περισσότερο ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ των εξαιρετικών, για διαφορετικούς λόγους, 993 και 997. Είναι ίσως η λιγότερο ενδιαφέρουσα για τους συλλέκτες. Και για τον λόγο αυτό οι τιμές είναι σχετικά χαμηλά. Έτσι αρκετοί τις αγοράζουν και δεν διστάζουν να τις κακομεταχειριστούν. Δεν εννοούμε μόνο να τις οδηγήσουν γρήγορα, αλλά ακόμη και να αλλοιώσουν τον αυθεντικό χαρακτήρα τους.    

Δείτε ακόμη Ονειρική BMW 2002 "engine swap"



Μια τέτοια περίπτωση είναι και το αυτοκίνητο της φωτογραφίας. Ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται για αγώνες dragster, πέταξε τον 6κύλινδρο boxer. Και με ένα μαγικό τρόπο κατάφερε ο Βέβηλος να στριμώξει εκεί πίσω έναν… 6λιτρο V8 από Chevrolet Escalade. Το εντυπωσιακό είναι ότι ταίριαξε τον LQ9 με το original χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο της Porsche.

Δείτε ακόμη Citroen 2CV με κινητήρα Ferrari F355 [video]



Σε εργοστασιακή μορφή ο κινητήρας αυτός αποδίδει 345 άλογα. Αλλά εδώ έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις: Άλλη εισαγωγή, κεφαλές και εκκεντροφόροι. Έτσι έφτασε τους 430 ίππους, σε μόνιμη βάση. Και το επισημαίνουμε αυτό διότι περιστασιακά κερδίζει άλλους 100 ψεκάζοντας νίτρο, πάνω στην κόντρα. Η μηχανολογική διάταξη της 911, με όλο το βάρος πάνω στους πίσω τροχούς να δίνει φοβερή πρόσφυση στους πίσω τροχούς, είναι ιδανική για dragster. Τώρα το στρίψιμο, αν έτσι κι αλλιώς η Porsche με τον 6κύλινδρο boxer έχουν μια ευαισθησία, δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε πώς μπορεί να είναι η συγκεκριμένη.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube