Αυτή η κλασική Mustang είναι ένα μεταμφιεσμένο Mazda MX-5!

Αυτή η κλασική Mustang είναι ένα μεταμφιεσμένο Mazda MX-5!

To Μ1stang είναι αποτέλεσμα ενός κιτ μετατροπής που κυκλοφορούσε πριν 20 χρόνια. Κι ένα τέτοιο αυτοκίνητο πωλείται τώρα.

Το κοινό στο οποίο στόχευε η μετατροπή ήταν διπλό: αφενός οι κάτοχοι MX-5 που ήθελαν κάτι πιο κλασικό και ξεχωριστό, κι αφετέρου οι φαν της πρώτης Mustang που ήθελαν κάτι να κρατάει το δρόμο.

Τέτοια κιτ μετατροπής διατίθεντο πριν περίπου μια εικοσαετία στις ΗΠΑ από την M1stang του New Jersey. Υπάρχει μάλιστα ακόμα η ιστοσελίδα της, με έντονο μάλιστα ρετρό άρωμα: @tripod.com και με λογαριασμό email στο Netscape! Μιλάμε για κλασικoύρα πέρα για πέρα.

Δεν είναι γνωστό πόσα τέτοια M1stang κατασκευάστηκαν, αλλά πού και πού εμφανίζεται κάποιο στην αγορά. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, η εταιρεία αντικαθιστούσε τμήματα του αμαξώματος του ΜΧ-5 με ειδικά φτιαγμένα ατσάλινα. Η μετατροπή περιλάμβανε ηλεκτρικό κύκλωμα, φώτα και βέβαια όλα τα διακοσμητικά από χρώμιο που έκαναν το Miata να δείχνει σαν Mustang πρώτης γενιάς. Ένα Mustang, βέβαια, κοντό, διθέσιο και με κάπως άγαρμπες αναλογίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang (1964-1966)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρουσιάζοντας τη Ford Mustang του 1964

Το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη παρέμεναν αυτά του Miata σου, που παρέδιδες στον μετατροπέα και πλήρωνες και $12.999 (σημερινά €10.400) για να πάρεις το νέο σου M1stang άβαφο. Αν ήθελες και τα εξαρτήματα που αφαιρέθηκαν από το Miata σου, θα έπρεπε να πληρώσεις $1.000 επιπλέον.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμφανίστηκε προς πώληση στο Salem του Ohio, στις ΗΠΑ. Η τιμή που ζητούν είναι $9.800 (€7.900) και το οδόμετρο γράφει 100.000 μίλια (160.000 km) οπότε δεν θα λέγαμε ότι το M1stang αυτό έμεινε ξεχασμένο σε κάποια αποθήκη. Υπάρχουν εμφανή σημάδια φθοράς στο αμάξωμα, όπως οι ρωγμές γύρω από τους πλαϊνούς καθρέφτες. Στο σημείο αυτό το αμάξωμα δεν δείχνει και πολύ ατσάλινο, αλλά δεν ξέρουμε τι μπαλώματα έχουν γίνει και με τι υλικό.

Πάντως η μετατροπή δεν είναι και του πεταμού. Θυμίζει όντως παλιά Mustang, έστω και διθέσια. Τώρα βέβαια, το γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις το M1stang ενώ υπάρχουν κλασικές Mustang που είναι φθηνότερες, είναι άλλο θέμα…

[Πηγές: RedditAutotrader μέσω Motor1]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πρώτη Ford Mustang hardtop στο σφυρί

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube