Audi A6, τώρα και σε μερακλίδικο μπάγκι [video]

Audi A6, τώρα και σε μερακλίδικο μπάγκι [video]

Audi A6 του ’96, με μπόλικο κόψε ράψε, μετατράπηκε σε μπάγκι από Πολωνό μερακλή που το πουλάει για κάτι λιγότερο από 4,5 χιλιάρικα.

Τι να μας πει τώρα το Audi RS Q e-tron για το Dakar, με το οποίο το Ingolstadt επέστρεψε στα χώματα; 

Πολωνοί μηχανικοί με μπόλικο κέφι και μεράκι για μετατροπές, εμπνεύστηκαν από τις θρυλικές εποχές της φίρμας με το Quattro στο WRC κι έφτιαξαν ένα χωματερό Audi A6. Σχεδόν γυμνό! 

Το μπάγκι Audi A6 που βλέπετε πωλείται στην Πολωνία για 9.900 ζλότι που ισοδυναμούν με 4.445 ευρώ

Το βασικό αυτοκίνητο-πλατφόρμα λοιπόν πρόκειται για ένα A6 πρώτης γενιάς (Typ C4), που χρονολογείται από το 1996. Kαι κάτω από το καπό του φωλιάζει ένας 2,8 lt V6 που συνδυάζεται με τετρακίνηση quattro και 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Η διαδικασία της μεταμόρφωσής του μάλιστα, καταγράφηκε σε video στο κανάλι του Stancol στο YouTube.

Το αυτοκίνητο ξεπετσιάστηκε και μερικώς ξεντεριάστηκε για τις ανάγκες της μετατροπής. Οι πόρτες και η οροφή του έχουν αντικατασταθεί από μια σωληνωτή δομή, δίνοντας στο Audi A6 κουπέ προφίλ. Σιλουέτα που βοηθήθηκε και από το κόντεμα της γερμανικής μπερλίνας. Η ανάρτηση επίσης έχει αντικατασταθεί για να του δώσει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και δυνατότητες εκτός ασφάλτου.

Μία από τις πιο εκπληκτικές πτυχές αυτού του επιτεύγματος είναι η εγκατάσταση του εμπρός και του πίσω άκρου της καροσερί του σημερινού Audi A4 (Typ B9), τα οποία ενσωματώθηκαν με εκπληκτική ομοιογένεια στο σύνολο. Το καπό δε, είναι διάτρητο για να φαίνεται το μοτέρ! 

Audi A6 buggy by Stancol

Το -ας πούμε μπάγκι- Audi A6 κάνει ντόρο όχο μόνο με την εμφάνισή του, αλλά και από τη φωνακλάδικη εξάτμιση του μοτέρ που αποδίδει 193 άλογα σύμφωνα με τον Karol S. Να θυμίσουμε ότι το στοκ μοτέρ απέδιδε 174 PS. Σημειώστε επίσης ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο ελαφρύ απ’ ό,τι όταν έφυγε πριν από περίπου 30 χρόνια από το εργοστάσιο.

Αυτό το μπάγκι Audi A6 που βλέπετε πωλείται στην Πολωνία για 9.900 ζλότι που ισοδυναμούν με 4.445 ευρώ. Ένα ποσό που φαίνεται πολύ λογικό, λαμβάνοντας υπόψη τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί. Το αυτοκίνητο όπως βλέπουμε έχει βρει ήδη αγοραστή. Και είναι πιθανό, οι δημιουργοί του να το αντάλλαξαν με μια BMW 5 Series E39 Touring V8, καθώς όπως λένε στην διαφήμισή τους μόλις απέκτησαν μια 5άρα στέισον. Που μας μυρίζει… νέο πρότζεκτ!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube