Ζάντες από ανθρακόνημα στα σπορ μοντέλα της GM

Ζάντες από ανθρακόνημα στα σπορ μοντέλα της GM

Η GM αποφάσισε να διαθέτει ως έξτρα εξοπλισμό τις ζάντες από ανθρακονήματα στα σπορ μοντέλα της.

Η GM θέλει να εντάξει στους προμηθευτές της την αυστραλέζικη εταιρεία Carbon Revolution που φτιάχνει ζάντες από ανθρακονήματα για την Mustang Shelby GT350R και το Ford GT.

«Αυτοκίνητα όπως η Corvette, η Camaro και η Cadillac V-Series θα μπορούσαν να έχουν τροχούς από ανθρακονήματα», λέει ο William Rodgers, από το τμήμα εξέλιξης ελαφρών συνθετικών υλικών της GM. «Είναι ένα σαφές πλεονέκτημα που έχει να κάνει με την απόδοση».

Οι ζάντες από ανθρακονήματα είναι διαθέσιμες στην αγορά ως aftermarket προϊόντα βελτίωσης αλλά σπάνια προσφέρονται από αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Koenigsegg, λόγω της τιμής και της σπανιότητας των αυτοκινήτων της, δεν αναιρεί την παραπάνω διαπίστωση.

Το κόστος κατασκευής είναι μεγάλο, αλλά είναι ελαφρύτερες συγκριτικά με αυτές που φτιάχνονται από τα άλλα «ελαφρά» υλικά. Ο Rodgers της GM λέει ότι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν κατά μέσο όρο 15 κιλά από το σύνολο των τεσσάρων τροχών. Με όφελος εκτός των άλλ\ων και στην οδική συμπεριφορά, από την μείωση στο βάρος τη μη αναρτώμενης μάζας.

Η GM κάνει δοκιμές αυτή την εποχή για να δει πως συμπεριφέρονται οι ζάντες από ανθρακονήματα στην καταπόνηση της καθημερινής χρήσης. Εξετάζει επίσης το κόστος και τους τρόπους επισκευής, αν και ο Rodgers πιστεύει ότι μάλλον η αντικατάσταση θα είναι η μόνη ασφαλής λύση στην περίπτωση που σπάσει μια τέτοια ζάντα. Η GM πιστεύει ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται τα ανθρακονήματα για την κατασκευή ζαντών, το κόστος του θα μειωθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube