Toyota: Γιατί προσφέρει δύο τύπους μπαταριών το νέο Prius;

Toyota: Γιατί προσφέρει δύο τύπους μπαταριών το νέο Prius;

Το νέο υβριδικό μικρό οικογενειακό της Toyota θα προσφέρεται με δύο τύπους μπαταριών.

Η Toyota Motor Corp. προσφέρει τη νέα γενιά του Prius με δύο τύπους μπαταριών, μία νέας γενιάς Ιόντων Λιθίου και μία πιο «κλασική» Νικελίου-Μετάλλου υδριδίου.

Τα δύο πακέτα μπαταριών κοστίζουν το ίδιο στην κατασκευή τους και χαρίζουν την ίδια περίπου απόδοση και οικονομία. Γιατί όμως η Toyota θέλει να έχει αυτές τις δύο επιλογές; Γιατί οι μπαταρίες Ιόντων Λιθίου είναι 16 kg ελαφρύτερες και θα τοποθετηθούν στις πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις που είναι και βαρύτερες.

Έτσι λοιπόν, όλες οι εκδόσεις εξοπλισμού του νέου Prius θα προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις στον τομέα της οικονομίας καυσίμου. Το πλούσια εξοπλισμένο Prius θα έχει μπαταρίες Ιόντων Λιθίου και οι βασικότερες Νικελίου-Μετάλλου υδριδίου.

Επιπλέον, η κατασκευή και των δύο τύπων μπαταριών κοστίζει περίπου το ίδιο, ενώ οι νέες τεχνολογίες επέτρεψαν να μικρύνει το μέγεθός τους και να τοποθετηθούν κάτω από το πίσω έδρανο, ευνοώντας έτσι τον χώρο αποσκευών.

Τέλος, δεν θα πρέπει να θεωρούμε παρωχημένες τις μπαταρίες Νικελίου-Μετάλλου υδριδίου, παρά το γεγονός ότι η Toyota τις χρησιμοποιεί 18 χρόνια. Οι ιάπωνες μηχανικοί τις βελτιώνουν διαρκώς και τώρα είναι 2,4% ελαφρύτερες, 10% μικρότερες και φορτίζουν 28% ταχύτερα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube