Συνεργασία της Renault-Nissan με τη Microsoft

Συνεργασία της Renault-Nissan με τη Microsoft

Η γαλλοϊαπωνική συμμαχία Renault-Nissan ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας.

Το βαρύ όνομα της Microsoft χρησιμοποιεί η συμμαχία Renault-Nissan για να εξελίξει νέες λύσεις επικοινωνίας των αυτοκινήτων της με τον υπόλοιπο κόσμο και τελικά να επιτύχει τη μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση.

Μεταξύ των Renault-Nissan και Microsoft υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για αρκετά χρόνια, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το ακριβές διάστημα. Οι εταιρίες θα δουλέψουν μαζί πάνω στην εξέλιξη υπηρεσιών συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς, βασισμένες στην υπηρεσία cloud Microsoft Azure.

Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν προηγμένα συστήματα πλοήγησης, διάγνωση, αναβάθμιση και επισκευή βλαβών του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, εφαρμογές που θα αξιοποιούν παραγωγικά το χρόνο του οδηγού κ.ά. Άλλωστε η Renault-Nissan σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα μοντέλα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης ως το 2020, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός τους θα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο.

«Το αυτοκίνητο γίνεται πιο συνδεδεμένο, πιο έξυπνο και πιο προσωπικό», λέει ο Ogi Redzic, αντιπρόεδρος της συμμαχίας Renault-Nissan. «Η συνεργασία μας με τη Microsoft θα επιταχύνει την εξέλιξη των απαραίτητων τεχνολογιών για την ικανοποίηση των ήδη υπαρκτών αναγκών των πελατών μας, αλλά και αυτών που ακόμα ούτε καν φαντάζονται ότι θα έχουν. Ευελπιστούμε να παρέχουμε διασυνδεδεμένη μετακίνηση σε όλους, με μια παγκόσμια πλατφόρμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος με αυτόνομη οδήγηση

Το Microsoft Azure είναι μια αποδεδειγμένα ασφαλής πλατφόρμα υπηρεσιών cloud με τεράστιο εύρος, που επιτρέπει στη Renault-Nissan να υλοποιήσει τα σχέδιά της για ικανοποίηση των αναγκών όλου του πλανήτη. Το σύστημα υποστηρίζει μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων, γλωσσών προγραμματισμού και εργαλείων.

[Πηγή: Renault-Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube