Πλύσιμο τέλος με την αυτοκαθαριζόμενη βαφή της Nissan [video]

Πλύσιμο τέλος με την αυτοκαθαριζόμενη βαφή της Nissan [video]

Η Nissan παρουσίασε ένα Note βαμμένο με νανοτεχνολογία που απωθεί τη λάσπη και ίσως βάλει λουκέτο στα πλυντήρια αυτοκινήτων.

Μετά τη λασποβροχή της περασμένης Τετάρτης, τουλάχιστον στην Αττική, είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα ήθελαν ένα αυτοκίνητο που να καθαρίζει μόνο του. Και η Nissan φαίνεται ότι το έχει φτιάξει ήδη.

Μια υδροφοβική και ελαιοφοβική βαφή που διατηρεί τις επιφάνειες του αμαξώματος καθαρές θέτει υπό αμφισβήτηση τη χρησιμότητα των πλυντηρίων αυτοκινήτων. Η τεχνολογία ονομάζεται Ultra-Ever Dry και η Nissan είναι η πρώτη εταιρία που την εφαρμόζει σε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της δημιουργείται ένα στρώμα αέρα ανάμεσα στη μπογιά και το περιβάλλον, οπότε οτιδήποτε κι αν πέσει πάνω της δεν αφήνει λεκέ.

Το πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε την ειδική βαφή της Nissan είναι ένα Note, με το οποίο οι τεχνικοί της φίρμας θα αξιολογήσουν τους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα της νέας τεχνολογίας. Η Nissan δεν σκοπεύει να πουλάει εργοστασιακά τα αυτοκίνητά της με αυτή, αλλά εξετάζει την πιθανότητα παροχής της ως aftermarket αξεσουάρ.

Το πόσο καθαρό βγαίνει το συγκεκριμένο Nissan Note περνώντας μέσα από λίμνες λάσπης φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω video.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube