Η Volkswagen θα εφεύρει από την αρχή τον πίνακα οργάνων

Η Volkswagen θα εφεύρει από την αρχή τον πίνακα οργάνων

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού ID concept θα έχει έναν επαναστατικό, «επαυξημένο» πίνακα οργάνων και πληροφοριών που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen, Klaus Bischoff, δήλωσε ότι το ID concept που θα παρουσιαστεί το 2020 θα αλλάξει όλα τα δεδομένα για τον πίνακα οργάνων των αυτοκινήτων μας, όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Μιλώντας στους βρετανούς συναδέλφους μας του Autocar, είπε ότι η τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και της κλιματιστικής μονάδας στο ρύγχος του, ελευθέρωσε αρκετό χώρο ώστε το ταμπλό να μετακινηθεί τουλάχιστον 20 cm πιο μπροστά απ’ όσο συνηθίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID concept

Η μετακίνηση αυτή με τη σειρά της, θα επιτρέψει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα ενδείξεων, βασισμένο σε μια νέα τεχνολογία «επαυξημένου Head-Up Display».

Το σύστημα αυτό θα προβάλει ενδείξεις και ψηφιακά διαγράμματα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται 15 m μπροστά από το αυτοκίνητο και τον οδηγό. Μάλιστα οι οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, θα είναι σαν να προβάλλονται επάνω στην άσφαλτο.

Οι πληροφορίες που θα παρέχει το νέο σύστημα θα είναι σαφώς περισσότερες, αφού θα μπορεί να απεικονίζει τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου, εάν υπάρχει πάγος, πεζοί κ.α. Επιπλέον, τα αυτοκίνητα με αυτό το σύστημα θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα μοιράζονται πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Golf VII 2017 [video]

Αυτό θα γίνεται μέσω ενός «cloud» που ονομάζεται HERE και ανήκει στις Audi, BMW και Daimler. Έτσι οι πληροφορίες θα μπορούν να προβάλλονται έγκαιρα στον οδηγό, ώστε να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει αργότερα. Πρόκειται για μια βάση πληροφοριών που συλλέγει πληροφορίες από σχεδόν αμέτρητους αισθητήρες επάνω στο αυτοκίνητο και που αναμένεται να αποτελέσει ένα πραγματικά πολύτιμο βοήθημα για την οδήγηση στο μέλλον.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube