H BMW προσλαμβάνει τους... Transformers

H BMW προσλαμβάνει τους... Transformers

Εργαζόμενοι της BMW δοκιμάζουν την φόρμα μηχανικής μυοσκελετικής υποστήριξης.

Στο εργοστάσιο της στη Ν. Καρολίνα η BMW θα δοκιμάσει σε εργαζόμενους στην γραμμή παραγωγής την χρήση ενός φορετού μηχανισμού μυοσκελετικής υποστήριξης που αυξάνει την σωματική δύναμη.

Η συσκευή ονομάζεται “ekso vest” και είναι μια συσκευή που φοριέται σαν σακίδιο πλάτης. Βοηθά αυτόν που την χρησιμοποιεί αυξάνοντας την σωματική του δύναμη, μειώνοντας ταυτόχρονα την καταπόνηση όταν εκτελεί βαριά χειρονακτική εργασία.

Την συσκευή κατασκευάζει Ekso Bionics στο Richmond της California. Δεν είναι ενεργό βοήθημα, δεν έχει κάποια πηγή ενέργειας. Αλλά βελτιώνει εργονομικά την θέση του πάνω μέρους του σώματος και των χεριών, κάνοντας τα αντικείμενα να μοιάζουν ελαφρύτερα, μειώνοντας έτσι την κούραση των εργατών στην γραμμή παραγωγής.

Μια άλλη εξωσκελετική συσκευή χρησιμοποιεί η Audi. Είναι μια κατασκευή από ανθρακονήματα, που η Audi ονομάζει «καρέκλα χωρίς καρέκλα». Επιτρέπει στο σώμα μία καθιστή στάση που το ξεκουράζει από την ορθοστασία.

Ο Frank Pochiro, υπέυθυνος της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της N. Καρολίνας, εξηγεί: «Βελτιστοποιόντας την εργονομία της γραμμής παραγωγής αυξάνουμε την παραγωγικότητα και αυτό μας δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα». Σύμφωνα με τον Pochiro, οι εργάτες που δοκίμασαν το “ekso vest” δεν το αποχωρίζονται πλέον. «Το δοκιμάσαμε πιλοτικά σε 30 εργαζομένους. Και το έχουν λατρέψει. Αυτή την στιγμή αξιολογούμε δύο διαφορετικά προτότυπα από αμερικανούς προμηθευτές. Θέλουμε να επεκτείνουμε την χρήση του “ekso vest”. Μειώνουν την κούραση και αυξάνουν την ασφάλεια».

Η BMW θα εξετάσει την χρήση των μηχανισμών αυτών για εργαζόμενους σε διάφορα πόστα, στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο, από την Γερμανία ως την Κίνα.   

Πηγή Automotive News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube