GM: Πατέντα για να γίνουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα και αυτoκαθαριζόμενα!

GM: Πατέντα για να γίνουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα και αυτoκαθαριζόμενα!

Γιατί άραγε τα αυτόνομα αυτοκίνητα η General Motors θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι και αυτοκαθαριζόμενα;

Δύο εφαρμογές-πατέντες κατατέθηκαν από την General Motors  στις ΗΠΑ, δίνοντας λεπτομέρειες μιας πλειάδας συστημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόνομα ταξί και βανάκια.

Όπως μπορείτε πολύ καλά να φανταστείτε, τα αυτόνομα αυτοκίνητα και μάλιστα σε δημόσια χρήση θα μεταφέρουν διαρκώς ανθρώπους από μέρος σε μέρος και φυσιολογικά θα τα θύματα του σκουπιδαριού που θα αφήνουν πίσω τους οι  επιβάτες. Και καθώς δεν θα υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να ελέγξει την καθαριότητά τους μέσα στην μέρα, τι θα έπρεπε να κάνει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που σέβεται τον… εαυτό του και τους επιβάτες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Mercedes-Benz Future Bus, το αυτόνομο λεωφορείο του μέλλοντος [videos]

Αυτό σκέφτηκε ο μεγάλος Αμερικανός κατασκευαστής και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε τεχνολογία που θα επιτρέπει σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο να είναι και αυτοκαθαριζόμενο, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς αισθητήρες που θα καθορίζουν πόσο καθαρό είναι το εσωτερικό του. Και όταν απαιτηθεί, το σύστημα αυτοκαθαρισμού θα ενεργοποιεί διάφορες συσκευές καθαρισμού, ατμοκαθαριστές που θα χρησιμοποιούν τη θερμότητα του κινητήρα και ανακτημένο νερό, ακόμα και καλαθάκια για σκουπίδια που αλλάζουν αυτόματα σακούλες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταξί χωρίς οδηγό από την General Motors

Οι πατέντες ευρεσιτεχνίας αναφέρουν επίσης τη χρήση κουπονιών-κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τους επιβάτες να αφαιρούν τις σακούλες σκουπιδιών όταν εγκαταλείπουν το όχημα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή για κάτι που πιθανότατα θα καταστεί πρόβλημα με το που θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται τα αυτόνομα ταξί και τα λεωφορεία από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κυκλοφόρησαν τα πρώτα αυτόνομα ταξί [video]

Σύμφωνα με την αίτηση της πατέντας, ο καθαρισμός μπορεί να γίνει αυτόνομα ή το όχημα μπορεί να στείλει σήμα σε ένα χρήστη, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιήσει τον καθαρισμό εξ αποστάσεως. Το σύστημα μπορεί επίσης να προειδοποιεί τους επιβάτες για πιθανά αλλεργιογόνα στο αυτοκίνητο, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων ή των ιχνών από φυστίκια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube