Έως και 700 km με μια φόρτιση για το ηλεκτρικό BMW i4

Έως και 700 km με μια φόρτιση για το ηλεκτρικό BMW i4

Η BMW έχει επιβεβαιώσει πως θα έχει την τελευταία λέξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, άρα και εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία.

Το ηλεκτρικό σεντάν της BMW θα μπει στην παραγωγή κοντά στο 2020 και η αυτονομία του θα μπορεί να αγγίξει τα 700 km.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Harald Kruger, η πέμπτη γενιά του eDrive θα μπορεί να δώσει από 550 έως 700 km αυτονομίας με αμιγώς ηλεκτρική ισχύ, ανάλογα με το μοντέλο. Το i4 αναμένεται να πετύχει το μέγιστο αυτού του στόχου.

Σε απάντηση σχετικά με το πότε ακριβώς το μοντέλο θα περάσει στην παραγωγή, ο Kruger δήλωσε πως θα το δούμε «Μόλις όλες οι διαμορφώσιμες τεχνολογίες της εταιρείας συντονιστούν στην εντέλεια, δηλαδή περίπου το 2020».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ BMW: Επιβεβαίωση για αμιγώς ηλεκτρική X3

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων Λιθίου, καθώς και μια νέα πλατφόρμα που θα είναι συμβατή με θερμικά, υβριδικά μα και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Το i4 είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του iVision Dynamics, του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στο περυσινό σαλόνι της Φρανκφούρτης και θα ανταγωνιστεί το Tesla Model S.

Θα τοποθετηθεί -όπως δηλώνει και η ονομασία του- μεταξύ του i3 και του i8 (δείτε τη video δοκιμή του) στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρείας, αποτελώντας το σκληρό πυρήνα των ηλεκτρικών BMW, οπότε εκ των πραγμάτων ένα πολύ σημαντικό μοντέλο.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube