Ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου χωρίς ηχεία! [video]

Ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου χωρίς ηχεία! [video]

Το πρωτοποριακό σύστημα Ac2ated Sound της Continental μετατρέπει ολόκληρη την καμπίνα του αυτοκινήτου σε ηχείο.

Η ανάγκη δημιουργίας θέσεων για ηχεία στο εσωτερικό των αυτοκινήτων του μέλλοντος ίσως εξαλειφθεί, χάρη στη νέα τεχνολογία που εξελίσσει η Continental.

Ο επικεφαλής συστημάτων ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας της Continental, Johann Hiebl, εξήγησε το σκεπτικό που οδήγησε στη δημιουργία του Ac2ated Sound: «Την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν τρόπους να ελαφρύνουν τα μοντέλα τους και να εξοικονομήσουν χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για νέες τεχνολογίες. Η δική μας προσέγγιση είναι να αντιμετωπίζουμε το αυτοκίνητο σαν… μουσικό όργανο. Χρησιμοποιούμε μικρά, ηλεκτρικά μοτεράκια για να προκαλέσουμε ταλάντωση στις κατάλληλες επιφάνειες της καμπίνας, έτσι ώστε να πετύχουμε 3D ήχο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Michelin παρουσιάζει το λάστιχο το μέλλοντος [video]

Σύμφωνα με τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Πατσούρα, επικεφαλής του τμήματος NVH στην Continental, οι εμπρός κολόνες είναι κατάλληλες για την αναπαραγωγή υψηλών συχνοτήτων, οπότε μπορούν να αντικαταστήσουν τα tweeters. Οι επενδύσεις στις πόρτες είναι ό,τι πρέπει για τις μεσαίες συχνότητες, ενώ η οροφή και η εταζέρα μπορούν να παίξουν τον ρόλο του subwoofer. Στη θέση των μαγνητικών ηχείων που θα τοποθετούσαμε σε αυτά τα σημεία, η Continental τοποθετεί ηλεκτρικά μοτέρ (actuators) που δονούν τα σημεία που πρέπει για να παράγουν ήχο. Η κατάργηση των παραδοσιακών ηχείων μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα από 15 kg σε ένα πλήρες ηχοσύστημα, ελευθερώνοντας παράλληλα χώρο έως 30 lt, κατάλληλο για αποθήκευση μικροαντικειμένων ή για άλλη χρήση.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατσούρα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συστήματος Ac2ated Sound είναι η ποιότητα του παραγόμενου ήχου. Η οποία έχει λάβει ήδη θετικό ψήφο από ειδικούς σε αυτό τον τομέα, όπως ο καταξιωμένος Γερμανός κατασκευαστής βιολιών Martin Schleske.

[Πηγή: Continental]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube