Δείτε το νέο Audi A8 να οδηγείται μόνο του [video]

Δείτε το νέο Audi A8 να οδηγείται μόνο του [video]

To νέο Audi A8 έχει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, που απαιτεί μόνο μια υψηλή επoπτεία από μέρους του οδηγού.

Η Audi υποστηρίζει ότι το νέο Α8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διατίθεται στην αγορά με σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

Αυτό λειτουργεί παρόμοια με το Autopilot της Tesla κι επιτρέπει στον οδηγό να χαλαρώσει σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος ή πυκνής κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι δουλεύει το πλήρως αυτόνομο Tesla Autopilot 2 [video]

Το σύστημα της Audi, με την ονομασία AI Traffic Jam Pilot, λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 60 km/h, αναλαμβάνοντας το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο. Η Audi λέει ότι μπορεί να χειριστεί και μη κανονικές καταστάσεις, όπως π.χ. το να σε κλείσει ένα αυτοκίνητο μπροστά σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Audi A8, το πρώτο αυτοκίνητο που θα γίνει αυτόνομο Level 3 [video]

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο οδηγός μπορεί να χαλαρώσει τελείως, αφού όταν κλείσει τα μάτια του για ένα χρονικό διάστημα, το σύστημα το αντιλαμβάνεται και τον προειδοποιεί. Αν δεν αντιδράσει, το Audi A8 σταματά μόνο του στη λωρίδα στην οποία κινείται.

Δείτε λοιπόν πώς λειτουργεί το σύστημα Audi AI Traffic Jam Pilot σε πραγματικές συνθήκες, στα χέρια δημοσιογράφων αυτοκινήτου που κλήθηκαν στο Dusseldorf της Γερμανίας για να το δοκιμάσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Audi επιδεικνύει σε δημόσιους δρόμους την αυτόνομη οδήγηση

[Πηγή: slashgear.com/Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube