7 ενδιαφέροντα στοιχεία του νέου Land Rover Discovery 2017

7 ενδιαφέροντα στοιχεία του νέου Land Rover Discovery 2017

Το νέο Land Rover Discovery επιστρέφει το 2017, λίγους μήνες ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι.

To ολοκαίνουργιο 7θέσιο Land Rover Discovery 2017 αποκαλύφθηκε στο Παρίσι με νέο πιο σοφιστικέ look και ακόμη πιο σοφιστικέ συστήματα οδήγησης και υποστήριξης οδηγού και επιβατών.

Θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του από την άνοιξη του 2017, με τιμή εκκίνησης στη Βρετανία τις £43.495. Για την Ευρώπη θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς και 5θέσιου Disco με το βασικό δίλιτρο μοτέρ ντίζελ των 180 PS.

Από τα σοφιστικέ αυτά συστήματα που προαναφέραμε ξεχωρίζουμε επτά και σας τα παρουσιάζουμε.

Ρυμούλκηση
Πολλοί οδηγοί ίσως να μην υπολογίζουν το νέο Discovery ως ένα ικανό ρυμουλκό, αλλά είναι τέτοιο στην ίδια ένταση που είναι και ικανό 4x4. Το νέο Disco όχι μόνο διαθέτει ικανότητα ρυμούλκησης 3.720 kg, αλλά ακολουθώντας τα βήματα κάποιων pick-up και SUV διαθέτει επίσης σύστημα υποβοήθησης της ρυμούλκησης, επιτρέποντας έτσι στους οδηγούς να ευθυγραμμίζουν σωστά το τρέιλερ.

Τεχνολογία Off-Road
Το μοντέρνο Disco μπορεί να εγκατέλειψε το «τετράγωνο» ντιζάιν προς χάριν μιας πιο στρογγυλεμένης σιλουέτας, αλλά το νέο μοντέλο θέτει την ικανότητα εκτός ασφάλτου ως προτεραιότητα. Κατά πρώτον λοιπόν, οι off-roaders θα είναι ευχαριστημένοι βλέποντας ότι η απόσταση του νέου Disco από το έδαφος είναι 28,3 πόντοι. Προς αρωγή της δράσης σε ανώμαλα τερέν, η Land Rover επαφίεται στο πολύ-ρυθμιζόμενο σύστημα Terrain Response 2, το οποίο ρυθμίζει τα πάντα, από την απόκριση στο γκάζι μέχρι τα χαρακτηριστικά αλλαγής σχέσεων στο σασμάν, αναλόγως των συνθηκών. Το All-Terrain Progress Control (ATPC) είναι ένα ακόμη στοιχείο από το Range Rover που μεταμοσχεύθηκε κι εδώ, επιτρέποντας τη ρύθμιση της ταχύτητας, κλειδώνοντάς την από τα 2-30 km/h, προκειμένου ο οδηγός να έχει την προσοχή του απερίσπαστη κατά τη διάσχιση δύσκολων πεδίων, χωρίς να ανησυχεί πόσο γκάζι ή πόσο φρένο χρειάζεται να πατήσει.

Επιλογές μοτέρ
Κάτω από το καπό του νέου Discovery 2017, δύο νέοι κινητήρες έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή: Η πρώτη, η Td6, αφορά ένα 3λιτρο τουρμποντίζελ V6 με 258 PS και η δεύτερη, η Si6, αφορά ένα 3λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με 340 PS. Ειδικά ο πρώτος με ροπή 61,2 kgm αδιαφορεί χαρακτηριστικά για το τι του βάζεις να ρυμουλκήσει. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο σασμάν. Κατά τα λοιπά, η γκάμα των μοτέρ συμπληρώνεται με το βραβευμένο δίλιτρο ντίζελ κινητήρα Td4 της σειράς Ingenium με 180 άλογα και τον επίσης δίλιτρο, αλλά διτούρμπινο Sd4, της ίδιας οικογένειας με 240 PS.

Καθίσματα ρυθμιζόμενα
με Smartphone

Είτε είσαι χρήστης Apple iPhone είτε Android, μπορείς να ρυθμίσεις τα καθίσματα του νέου Disco από το κινητό τηλέφωνό σου, χάρη στην τεχνολογία που η LR ονομάζει Intelligent Seat Fold. Φαντάσου λοιπόν να μπορείς να αναδιπλώσεις/σύρεις/διαμορφώσεις τα επτά καθίσματα του Disco για να ενδιαιτήσεις τους επιβάτες σου με το κινητό τηλέφωνο, αντί να κάνεις το χαμάλη, ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας μοχλούς και μανέλες και σπρώχνοντας πλάτες και έδρανα. Φαίνεται αρκετά βολικό, έτσι;

In-Car υποστήριξη
συσκευών 
και συνδεσιμότητα
Πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν θύρες USB για κινητά και φόρτιση, αλλά ελάχιστα έχουν στην καμπίνα μέχρι εννέα τέτοιες ή έξι 12βολτες πρίζες. Το Discovery όμως διαθέτει επίσης ασύρματο 3G hotspot για μέχρι οκτώ συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Disco θα σε καλύψει όποια κι αν είναι η ανάγκη σου σε συνδεσιμότητα.







Πλοήγηση Door-to-Door
Πολλές φορές, το να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο σε ένα προορισμό δεν είναι αρκετό, καθώς μπορεί να χρειαστεί να περπατήσεις εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που παρκάρισες. Το νέο Land Rover Discovery 2017 είναι σε θέση να στείλει οδηγίες σε ένα αντιστοιχισμένο smartphone, έτσι ώστε αυτό να παράσχει door-to-door οδηγίες, προκειμένου να συνεχίσει την πλοήγηση του πεζού πια οδηγού.



Κλειδί δραστηριοτήτων
Ένας από τους λόγους για να πάρεις τα βουνά είναι για να συμμετέχεις σε outdoor δραστηριότητες, οπότε και χρειάζεται να αφήσεις το Disco παρκαρισμένο. Το Activity Key είναι ένα αδιάβροχο βραχιόλι που επιτρέπει στον οδηγό να αφήσει το συμβατικό κλειδί μέσα στο αυτοκίνητο. Το ειδικό βραχιόλι απενεργοποιεί το στάνταρ κλειδί και χρησιμοποιείται για να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις το Disco, αφήνοντάς σε έτσι απερίσπαστο και χωρίς να ανησυχείς για το πού έβαλες τα κλειδιά σου.

[Το άρθρο ήταν μια ιδέα του Off-Road.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube