Volkswagen SUV βασισμένο στο Amarok [video]

Volkswagen SUV βασισμένο στο Amarok [video]

Το στρατιωτικού θέματος δημιούργημα με το όνομα Korama είναι ένας «λύκος που φορά τομάρι… άλλου λύκου».

Η Volkswagen αποκάλυψε το άγριο και αυστραλέζικης προέλευσης πρωτότυπο SUV που ακούει στο όνομα Korama και βασίζεται στο νέο Amarok V6.

Ντυμένο εξωτερικά με νέα πάνελ και εφοδιασμένο με τρακτερωτά λάστιχα, τον ενδιαφέρον όχημα κατασκευάστηκε για να προκαλέσει το ενδιαφέρον γύρω από το facelifted Amarok και τη νέα κορυφαία 6κύλινδρη τουρμποντίζελ έκδοσή του.

Η Volkswagen λέει ότι το Korama είναι ένα «Amarok V6 με θωράκιση» και λόγω των 245 PS και 56,1 kgm του πετρελαιοκινητήρα και του ύψους από το έδαφος που του δίνουν αστείρευτες ικανότητες μπορεί να πάει παντού. Καθώς οι φωτογραφίες-teaser διέρρευσαν πριν από την επίσημη αποκάλυψή του, ως μέρος της καμπάνιας μάρκετινγκ του Amarok V6, θεωρήθηκε ότι το όχημα θα μπορούσε να είναι μια κινεζική απομίμηση ενός οχήματος μεταφοράς προσωπικού. Ή ακόμα ενός πρωτοτύπου της VW που προοιωνιζόταν τον αντίπαλο του Toyota Land Cruiser –ένα SUV βασισμένο στην επόμενη γενιά του Amarok.

 

Σύμφωνα με το διαφημιστικό γκρουπ DDB, το ντιζάιν προέρχεται από τον ίδιο «μοναχικό μάγκα» που βρίσκεται πίσω από τα σχέδια των αυτοκινήτων του Mad Max: Fury Road. Και η Volkswagen έχει επιλέξει να κρατήσει μυστικό το όνομα του σχεδιαστή του Mad Max.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα αυτοκίνητα του Mad Max: Fury Road [video]

Χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το «πέτσωμα» που αντικατέστησε τις εξωτερικές λαμαρίνες του Amarok V6 ute (σ.σ. αυστραλέζικη strine για το utility ή coupe utility ή pick-up truck) και απ’ ό,τι βλέπετε είναι ραπαρισμένες με αρκτικό καμουφλάζ.

Και ποιος άραγε να είναι ο λόγος για ένα τόσο μεγάλου προϋπολογισμού ντιζάιν και κατασκευής;

«Οι διαφημίσεις ute στην Αυστραλία είναι συνήθως οι ίδιες μεταξύ τους», είπε ο Carlos Santos, επικεφαλής των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων της αυστραλέζικης Volkswagen.

«Δεν είναι εύκολο πράμα και ακολουθήσεις μια τέτοια επιτυχημένη καμπάνια με ένα σίκουελ, αλλά το Korama θυμίζει το είδος της λατρείας που τρέφει η χώρα για τα ute.

«Έχοντας τον παρανοϊκά ιδιοφυή σχεδιαστή του Mad Max: Fury Road, να μας σχεδιάζει το Korama, ήταν ένα πραγματικό πραξικόπημα και πιστεύω ότι ό,τι σχεδίασε έχει αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις μας. Εξάλλου, ποιος άλλος θα μπορούσε να σχεδιάσει κάτι τόσο σκληροτράχηλο όσο το Amarok», είπε ο Santos. 

[Πηγή Volkswagen Australia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube