Volkswagen SMV Concept

Volkswagen SMV Concept

Το μεγαλύτερο SUV στην ιστορία της Volkswagen θα διατεθεί στην κινεζική αγορά.

Εκτός από το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο ID Roomzz, η Volkswagen παρουσίασε στην Έκθεση Σαγκάης το SMV Concept, ένα επταθέσιο SUV για την αγορά της Κίνας με μήκος 5.100mm.

Το SMV που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου, όπως και το επίσης επταθέσιο Teramont (έτσι ονομάζεται το Atlas στην αγορά της Κίνας). Σχεδιαστικά το μοντέλο υιοθετεί την ανανεωμένη σχεδιαστική ταυτότητα της γερμανικής εταιρείας με πιο δυναμικές πτυχώσεις του αμαξώματος, μοντέρνα φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μπάρες LED και μια επιβλητική γρίλια.

VW SMV

Πολύ πιθανό είναι η έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει μέσα στο έτος, εκτός από τον 2.0 TSI να προσφερθεί με τον εξακύλινδρο 2.5 TSI VR6 που αποδίδει 299 PS και 499 Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Το μοντέλο είναι το μακρύτερο SUV στην ιστορία της Volkswagen αφού το μήκος του ξεπερνά το VW Atlas. Ενδεικτικό είναι πως μόνο η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο της παλιότερης ναυαρχίδας VW Phaeton έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος (5.175 mm) σε σύγκριση με το θηριώδες SMV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube