Volkswagen ID Buzz Cargo: Το ηλεκτρικό επαγγελματικό Combi

Volkswagen ID Buzz Cargo: Το ηλεκτρικό επαγγελματικό Combi

Η Volkswagen αποκαλύπτει ένα νέο και μελλοντικό μέλος της οικογένειας ID. Ύστερα από το Buzz, που είναι η σύγχρονη ερμηνεία του Combi, εδώ έχουμε η έκδοση Cargo, για επαγγελματίες που αναζητούν κάτι με διαχρονική εμφάνιση.

Στη Volkswagen, η μελλοντική οικογένεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πάρει το όνομα «ID». Στην γκάμα της θα περιλαμβάνεται το Buzz, το οποίο είναι κατά κάποιον τρόπο ο πνευματικός απόγονος του Combi, σε ηλεκτρική έκδοση. Με το αυτοκίνητο φυσικά να διαθέτει και όλα εκείνα τα σύγχρονα και πρωτοποριακά συστήματα, όσον αφορά τα βοηθήματα οδήγησης. Αλλά η Volkswagen φαίνεται να μην ξεχνά τους επαγγελματίες, καθώς αποκάλυψε στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου του Ανόβερου το πρωτότυπο ID Buzz Cargo.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, πρόκειται για την επαγγελματική έκδοση του Buzz, με δηλωθείσα αυτονομία 550 km. Πρόκειται προφανώς για τεράστια ακτίνα δράσης, ειδικά για ένα επαγγελματικό EV. Αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτότυπο, τα πράγματα χρειάζονται ακόμα αρκετό χρόνο για να εξελιχθούν μέχρι το υποθετικό λανσάρισμα ενός μοντέλου παραγωγής. Όπως για παράδειγμα η οροφή που φιλοξενεί ηλιακούς συλλέκτες, επιτρέποντας, σύμφωνα με τη Volkswagen, να κερδίσει 15 km αυτονομίας από αυτή τη φόρτιση.

Volkswagen ID Buzz Cargo
Επανερχόμενοι επί της ουσίας όμως ενός επαγγελματικού οχήματος, το Buzz Cargo έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 800 kg. Δυνατότητα οριακά στο σωστό επίπεδο, καθώς τα θερμικά επαγγελματικά αυτής της κατηγορίας φτάνουν πλέον τον ένα τόνο. Και καθώς το μήκος του Buzz Cargo είναι πάνω από τα πέντε μέτρα, που είναι μεγάλο για την κατηγορία, τότε καταλαβαίνουμε ότι οι μπαταρίες καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του ζωτικού χώρου φόρτωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube