Σπορ τετράτροχο από τη Yamaha στο Τόκιο [upd]

Σπορ τετράτροχο από τη Yamaha στο Τόκιο [upd]

Μετά τη Honda και το Project 2&4, είναι η σειρά της Yamaha να προσπαθήσει να παντρέψει τους 2 με τους 4 τροχούς.

Η Yamaha θα δείξει ένα νέο σπορ μοντέλο στο επερχόμενο Σαλόνι του Τόκιο, στα τέλη του μήνα. Ένα πρωτότυπο στο οποίο θα πρέπει να έχει συνεισφέρει ο θρυλικός σχεδιαστής της Formula 1 –και του τριθέσιου McLaren F1– Gordon Murray.

Η ιαπωνική εταιρεία μοτοσικλετών έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία teaser για το concept car του Τόκιο, λέγοντας απλά ότι στην γκάμα των διτρόχων της θα προστεθεί «ένα αυτοκίνητο». Η φλουταρισμένη εικόνα του αυτοκινήτου –που κάποιες πηγές το αναφέρουν ως 4Wheeler– δείχνουν ένα εντυπωσιακό προφίλ, ένδειξη του ότι η Yamaha σκέπτεται ένα σπορ μοντέλο καθώς ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα αγορά.

Το 4Wheeler έρχεται ως συνέχεια του Yamaha Motiv, του πρωτοτύπου από το Τόκιο του 2013, που χρησιμοποιούσε την καινοτόμο διαδικασία κατασκευής iStream του Murray ως βάση για έναν ανταγωνιστή του Smart. Όμως ο γενικός διευθυντής καινοτομίας της Yamaha, Masato Suzuki, είχε ανακοινώσει τότε ότι ήταν πιθανές διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος, ενώ ο ίδιος ο Murray επιβεβαίωσε ότι ένα κάμπριο και ένα σπορ μοντέλο μπορούσαν να βασιστούν στην ίδια τεχνολογία. Πάντως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι η φίρμα συμβούλων μηχανολογίας και σχεδίασης του Murray έχει εμπλακεί στη δημιουργία του 4Wheeler.

Το σπορ μοντέλο μπορεί να συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με έναν κινητήρα μοτοσικλέτας της Yamaha. Το πρώτο Motiv είχε εκτεθεί στο Τόκιο με έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 κυβικών, αλλά και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση EV. Η Yamaha είναι πιθανό να συνδυάσει τις δύο τεχνολογίες ώστε να έχει δυνατή επιτάχυνση χωρίς να επηρεαστεί το μεγάλο πλεονέκτημα της κατασκευής iStream: το μικρό βάρος

Αν και οι αξιωματούχοι της Yamaha δεν είχαν αναφερθεί στο σκίτσο σπορ αυτοκινήτου που υπήρχε στη συλλογή φωτογραφιών του 2013, αυτό είχε προβληθεί σε ένα video πάνω στο περίπτερο της εταιρείας μετά την παρουσίαση του Motiv concept εκείνη τη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube