Η πανέμορφη Mercedes-AMG GT4 κόντρα στην Panamera

Η πανέμορφη Mercedes-AMG GT4 κόντρα στην Panamera

Αντίπαλο για την Panamera και ναυαρχίδα της γκάμας της ετοιμάζει η Mercedes για να γιορτάσει τα 50α γενέθλια της AMG.

Η Mercedes, στο πλαίσιο των ενεργειών που ετοιμάζει για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την ίδρυση της AMG θα παρουσιάσει ένα πανέμορφο 4θυρο κουπέ με 600 ίππους.

Θα κάνει ντεμπούτο ως Vision concept τον επόμενο χρόνο, θα φορά 4λιτρο V8 biturbo κινητήρα και θα πιθανότατα θα φέρει το όνομα Mercedes-AMG GT 4. Εκτιμάται ότι θα φτάσει στις εκθέσεις μέσα στο 2019. Θα είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της AMG μετά την SLS και την AMG GT. Το concept αυτό δεν επηρεάζει τα σχέδια για το εμπνευσμένο από την F1 υβριδικό hypercar. Είναι ένα ξεχωριστό project που θα τρέχει παράλληλα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG GT S [video]

Το αυτοκίνητο προφανώς θα έχει στόχο την Bentley Continental GT και την Porsche Panamera. Εξελίσσεται με τον εσωτερικό κωδικό X290 και είναι πνευματικό παιδί του Tobias Moers, επικεφαλής της AMG. Η πρώτη ιδέα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο φανερώνονταν σε κάποια σχέδια που είχε καταθέσει για πατεντάρισμα η AMG το 2012. Ήταν μια επιμυκημένη SLS με εμπρός πόρτες «φτερά γλαρου» και δύο μικρότερες συμβατικές πίσω. Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι προφανώς θα ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα της κουπέ GT, και η επεξεργασμένη εικόνα που παραθέτουμε νομίζω μας κάνει να ευχόμαστε να ισχύει κάτι τέτοιο καθώς το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG C63 S

Τεχνικά, η βάση θα είναι η πισωκίνητη πλατφόρμα MRA που χρησιμοποιούν οι C36, Ε63 και S63 σε διάφορες παραλλαγές της. Ωστόσο η AMG θα κάνει τις δικές της παρεμβάσεις και το αυτοκίνητο θα έχει διαφορετικά μετατρόχια και μεταξόνιο, διαμορφωμένα σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις. Φυσικά θα χρησιμοποιούνται εξωτικά υλικά για την μείωση του βάρους, ενώ θα διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube