Supercar 600 ίππων με το όνομα του Emerson Fittipaldi

Supercar 600 ίππων με το όνομα του Emerson Fittipaldi

Η τελευταία δημιουργία του Pininfarina είναι για το Vision Gran Turismo αλλά θα βγει και στον πραγματικό κόσμο.

Ο Emerson Fittipaldi έχει πετύχει πολλά στη ζωή του. Το 1972, σε ηλικία 25 ετών, κέρδισε πέντε από τους δώδεκα αγώνες και έγινε, τότε, ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1, οδηγώντας για την Lotus.

Κέρδισε ένα δεύτερο πρωτάθλημα στην F1 με τη McLaren το 1974, και το πρωτάθλημα CART στην Αμερική το 1989, ενώ έχει και δύο νίκες στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, το 1989 και το 1993. Για όλα αυτά, ο “Emmo”, όπως είναι το χαϊδευτικό του, θα αποκτήσει ένα supercar με το όνομά του, χάρη στον Pininfarina και στη γερμανική εταιρεία μηχανολογίας HWA. Θα είναι ένα αυτοκίνητο για χρήση στην πίστα. Αρχικά, μόνο στον ψηφιακό κόσμο του Sony PlayStation.

Στις 7 Μαρτίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Fittipaldi Motors θα αποκαλύψει ένα πρωτότυπο του Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo, και αυτές οι δύο φωτογραφίες δίνουν μια πρώτη εντύπωση από για το πώς θα δείχνει. Οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αλλά από τον οίκο Pininfarina δηλώνουν ότι έχουν ακολουθήσει την κλασική συνταγή: Πολύ δύναμη, ελαφριά κατασκευή και χαμηλό κέντρο βάρους.

«Η δημιουργία του EF7 όχι μόνο εκφράζει το πάθος και την αδρεναλίνη που ξεχειλίζει. Ταυτόχρονα θα είναι αποτελεσματικό και θα συγχωρεί τα λάθη, ακόμη και για οδηγούς όχι του υψηλότερου επιπέδου», δήλωσε ο Fittipaldi. «Η έμφαση έχει δοθεί στην απλότητα και την αξιοπιστία, στο χαμηλό κόστος συντήρησης και στην ευκολία στις ρυθμίσεις και τις επισκευές, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται ο ωφέλιμος χρόνος στην πίστα».

Ο Pininfarina ισχυρίζεται ότι το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.000 kg, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Ο κινητήρας θα είναι V8 και η απόδοσή του θα αγγίζει τους 600 ίππους.



Πέρσι ο Fittipaldi είχε βρεθεί στα «πρωτοσέλιδα», όταν έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι οι βραζιλιάνικες αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση της συλλογής τροπαίων και αυτοκινήτων του, λόγω οικονομικών οφειλών. Τότε η ανακοίνωση του Fittipaldi έκανε λόγο για συνεργασίες τις οποίες θα αναζητήσει προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Η συνεργασία με την Sony και το PlayStation φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό. Πάντως ο Βραζιλιάνος θρύλος των αγώνων θέλει να παραχθούν και μερικά αντίτυπα για το δρόμο, πέρα από αυτό το ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη. Η σχεδιασμένη από τον Pininfarina, Ferrari Sergio, βγήκε σε μία πολύ μικρή παραγωγή. Γιατί όχι λοιπόν;

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube