Πόσο εκκεντρική μπορεί να γίνει η Toyota;

Πόσο εκκεντρική μπορεί να γίνει η Toyota;

Πολύ, είναι η απάντηση. Ή τουλάχιστον το ψάχνει. Με το FT-4X concept που παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Έχετε στο μυαλό σας την Toyota ως συντηρητική σχεδιαστικά μάρκα; Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε.

Κατά καιρούς ωστόσο έχει παρουσιάσει διάφορες τολμηρές ιδέες. Τις οποίες έχει καθιερώσει ως mainstream μέσω των πωλήσεών της. Το πρώτο RAV ας πούμε, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το crossover CH-R. Και από ότι φαίνεται, με την ίδια διάθεση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν, αναζητώντας τα όρια της εκκεντρικότητας της ίδιας της μάρκας και των πελατών της.

Το Toyota FT-4X concept που παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA, την ίδια στην οποία πατά και το CH-R. Παρόμοιες είναι και οι διαστάσεις, με 4,25 μέτρα μήκος, 1,82 μέτρα πλάτος και ύψος 1,62 μέτρα. Αν και δεν έχει πρόθεση να παράξει το FT-4X, η Toyota λέει ότι ταιριάζει σε αυτό ένας 4κύλινδρος κινητήρας με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, ενώ το concept έχει εφοδιαστεί με τετρακίνηση και συμβατικό κιβώτιο με «κοντές» σχέσεις.

Διαβάστε ακόμη Test drive: Toyota C-HR 1.2T 6MT

Το αυτοκίνητο είναι στην ουσία μία σχεδιαστική μελέτη του studio Calty στην California. Η αισθητική είναι ξεκάθαρα ρετρό, με τετραγωνισμένα μοτίβα που δίνουν όγκο, δυναμισμό και έναν σκληροτράχηλο off-road χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι ο συνδυασμός της προχωρημένης αισθητικής με την πρακτικότητα. Αυτό ακριβώς είναι η πατέντα Multi-Hatch της πίσω πόρτας που μπορεί να ανοίξει κανονικά προς τα επάνω, όπως σε ένα κλασικό hatchback ή σε δύο τμήματα, αριστερά και δεξιά, σαν τα φύλλα μιας ντουλάπας.  

Διαβάστε ακόμη Test drive: Toyota C-HR Hybrid

Άλλο ιδιαίτερο στοιχείο είναι το αφαιρούμενο τμήμα της τρίτης κολώνας. Το μεταλλικό πανελ μπορεί να αφαιρεθεί και στην θέση του να τοποθετηθεί ένα φιμέ κρύσταλλο. Για να καταγράφεται τις εκτός δρόμου εξορμήσεις σας, το FT-4X concept μπορεί να φιλοξενήσει μία κάμερα GoPro μέσα στον εξωτερικό καθρέπτη του οδηγού.

Ο εξοπλισμός της καμπίνας περιλαμβάνει ένα sleeping bag που αποθηκεύεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα ως… υποβραχιόνιο, για να κοιμηθείτε στην φύση αν σας βρει η νύχτα. Υπάρχουν διάφορες χρωματιστές θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ το ηχοσύστημα είναι φορητό και μπορείτε να το πάρετε έξω από το αυτοκίνητο για να… ζαλίσετε τους άλλους φυσιολάτρες.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube