Νέο Lexus UX Concept, προδιαγράφει μελλοντικό μικρό crossover [video]

Νέο Lexus UX Concept, προδιαγράφει μελλοντικό μικρό crossover [video]

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Παρισιού και δείχνει τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της ιαπωνικής premium φίρμας.

Το πρωτότυπο UX αναμένεται να επηρεάσει τη σχεδίαση ενός crossover/SUV παραγωγής που θα αντικαταστήσει το μικρομεσαίο χάτσμπακ CT 200h στην γκάμα της Lexus.

Το UX Concept είναι δημιούργημα του σχεδιαστικού κέντρου ED2 της Lexus, στη νότια Γαλλία, και χαρακτηρίζεται από τους μυώδεις θόλους τροχών και τις αιχμηρές, γωνιώδεις γραμμές του 5θυρου αμαξώματός του.

«Αυτό το UX Concept έχει να κάνει με την προσμονή και την απαράμιλλη γνώση της αγοράς των SUV που έχει η Lexus», δήλωσε ο Dr Johan Van Zyl, πρόεδρος και CEO των Toyota και Lexus στην Ευρώπη. «Είμαστε έτοιμοι για το νέο κεφάλαιο, που θέλει περισσότερη τόλμη και συναίσθημα σε ένα SUV της Lexus – το UX Concept».

Οι δύο πίσω πόρτες του τολμηρού σε εμφάνιση πρωτοτύπου κυρτώνουν προς τα έξω μαζί με τους πρησμένους θόλους των τροχών, και ανοίγουν από εμπρός προς τα πίσω, οπότε όλες οι χειρολαβές είναι συγκεντρωμένες στο μέσο του αυτοκινήτου.

Πίσω, η σκεπή έχει την κεκλιμένη γραμμή ενός κουπέ και τα αιχμηρά φώτα έχουν LED λυχνίες. Το αμάξωμα δείχνει σαφώς μικρότερο από εκείνο των Lexus NX και RX, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι το UX προδιαγράφει ένα μοντέλο πιο κάτω στην γκάμα της εταιρείας.

Πάνω στις εμπρός πόρτες υπάρχουν κάμερες στραμμένες προς τα πίσω, που συνδέονται με οθόνες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η Lexus περιγράφει την καμπίνα λέγοντας ότι έχει «ευφάνταστες τεχνολογίες για μια οδηγική εμπειρία στην οποία βυθίζεσαι», και ότι συνδυάζει την παραδοσιακή μαστοριά με high-tech μεθόδους κατασκευής.

Τα καθίσματα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Kinetic Seat Concept, κι έχουν τη μορφή ιστού αράχνης ώστε να είναι λεπτά κι ελαφρά.

Το πρωτότυπο έχει επίσης σύστημα infotainment διπλής οθόνης με τεχνολογία HMI, ένα αμφιθεατρικό ταμπλό και εντυπωσιακά χρώματα.

Παρότι η Lexus δεν έχει αποκαλύψει το κινητήριο σύστημα του UX Concept, φαίνεται να υπάρχουν paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και κουμπιά επιλογής σχέσεων στην κεντρική κονσόλα, που υποδηλώνουν κάποιου είδους κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι έξοδοι για δύο τελικά εξατμίσεων ενισχύουν αυτή την εκδοχή, αλλά δεδομένης της νοοτροπίας της Lexus και της γενικής τάσης στην αγορά, είναι πολύ πιθανό το UX να έχει και κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube