Νέο Citroën C-XR

Νέο Citroën C-XR

Η Citroën αποκάλυψε στο 2014 Auto China, στο Πεκίνο, το νέο κόνσεπτ C-XR, που προορίζεται για το αντίστοιχο του Peugeot 2008.

Η Έκθεση στο Πεκίνο έδωσε την απάντηση στα μυστηριώδη σκίτσα που είχαν κυκλοφορήσει δύο εβδομάδες νωρίτερα και απεικόνιζαν ένα νέο crossover της Citroën.

Πρόκειται για το πρωτότυπο C-XR που αποτελεί το πρόκριμα της εκδοχής της Citroën για το Peugeot 2008, δηλ. ένα crossover σουπερμίνι. Το πρωτότυπο εξελίχτηκε από την κοινοπραξία Citroën και Dongfeng Motor Group και θα λανσαριστεί καταρχήν το άμεσο μέλλον στην Κίνα.

Παρότι πρωτότυπο, το C-XR δείχνει πολύ κοντά σε αυτοκίνητο παραγωγής και το πιθανότερο είναι αυτή η τελευταία να απαιτήσει ελάχιστες αλλαγές από το πρωτότυπο προτού πάρει την άγουσα για τις εκθέσεις. Το C-XR, που περιγράφεται ως ένα «χεδόν "καθαρόαιμο" SUV», στο εμπρός μέρος ενσωματώνει μια ευμεγέθη μάσκα με χρωμιωμένη γρίλια, σειρά από φώτα ημέρας LED, ενώ πίσω  τα φώτα δημιουργούν με τα γραφικά τους τρισδιάστατο εφέ και η σπορ εικόνα τονίζεται από τις δύο μπούκες της εξάτμισης.

Το νέο Citroën C-XR πατά σε 17άρες ζάντες που φορούν λάστιχα all terrain και φιλοξενούνται σε φουσκωμένους θόλους, των οποίων τα πλαστικά προστατευτικά φρύδια προσθέτουν στη macho εικόνα. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου φτάνει τα 2,65 m και, όπως λέει η Citroën, είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία. Έτσι, πάντα κατά τη Citroën, προσφέρει πολύ χώρο για το πόδια των επιβατών, ειδικά εκείνων που κάθονται στο πίσω κάθισμα.

Την κίνηση του Citroën C-XR αναλαμβάνει ο 1.600άρης e-THP με μέγιστη ισχύ 160 PS, που συνδυάζεται με το πρόσφατο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της εταιρείας και στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Όπως και στην περίπτωση του DS 6WR, η Citroën επιλέγει να τοποθετήσει το σύστημα Grip Control, ως μίνιμουμ υποκατάσταση της τετρακίνησης.

Η έκδοση παραγωγής του νέου Citroën C-XR θα λανσαριστεί μέσα στο 2015, το πιθανότερο στο τέλος του.

[Πηγή Citroën]  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube